Reply To: Odg: Teror nad Muslimanima u Bosni.

#13370
AvatarAnonimno
Neaktivan

Brate razumijem frustraciju ali ako ces izvuci deblji kraj onda treba razmisliti jer mozes i nekom drugom nenijeti štetu a ne samo sebi. A druga stvar, vec si i se i prije pojavljivao u medijima i to objavljivanjem videa sa “takozvanim” prijetnjama Ceriću , Tihiću i Silajdžiću.
Šta si postigao? Hoces se s rogatim bost pa poslije kukaš?
Kaze mi brat da te pitam za ove videa sto si prije postavljao da li si h postavljao dok si bio u Americi ???

Hattab72 za Sarajevo-x.com: Zašto sam prijetio Ceriću, Tihiću i Silajdžiću
Izvjesni Hattab72 u proteklih nekoliko dana uzburkao je bh. javnost video snimcima koje je objavio na video portalu YouTube. Prvi snimak prijetećeg karaktera bio je upućen Sulejmanu Tihiću, Harisu Silajdžiću i reisu Mustafi ef. Ceriću. Drugim snimkom Hattab72 povlači svoje prijetnje. U intervjuu za Sarajevo-x.com govori o svojim motivima i o medijskoj pažnji koju je dobio.
“O.K., pristajem da odgovorim na pitanja, da bih pojasnio određene stvari i da skinem nekakvu ‘odgovornost’ za ništa sa braće koja su u Bosni i koja sa mnom, ama baš ništa nemaju… I da mi skinete ban sa foruma :)“, započeo je Hattab72.

Zašto ste prijetili Mustafi ef. Ceriću, Harisu Silajdžiću i Sulejmanu Tihiću?

Bismillahir-Rahmanir-Rahim. Sva zahvala pripada Allahu s.w.t. a salavat i blagoslov neka je na Allahovog Poslanika Muhammeda s.a.w.s., njegovu porodicu i čestite ashabe.

Pitate me zašto sam “prijetio” Silajdziću, Tihiću i Ceriću. Kao prvo moramo da razjasnimo o kakvoj se prijetnji radi i da li ima osnova za toliko uzbuđivanje i toliku pompu oko ničega. Ili se na silu pokušava sada napraviti malo dramatičnija priča.

“Prijetilo” se nekakvim snimcima, a nikako bilo kakvom fizičkom prijetnjom, da smo jasni oko toga… Recimo da imam nekakve snimke, zašto bi dotični dizali toliko prašine oko toga da nemaju oraha u džepu… Još kad uzmemo u obzir da nemam nikakve snimke, onda stvar ispadne smješnija, jer se sad može vidjeti da neko od nečega strepi, od aferima iz prošlosti… Pali su na jedan obični, bezvrijedni blef. Žalosno, kad uzmeš u obzir da se time počela baviti i SIPA i pokušavaju kroz ovaj slučaj da pokažu da oni ipak nešto rade, jer im je ovo puno lakše i isplatnije, a koga briga za ratne zločince u i oko SIPA-e.

Zašto ste povukli prijetnje?

Prijetnje snimcima sam povukao, jer sam vidio da sam napravio veću štetu onima zbog kojih sam i reagovao onako…Moja reakcija sa onim tzv. “prijetnjama” se može shvatiti kao nemoć, frustracija i potreba da se nešto oko toga poduzme, zatalasa… Međutim, emocije i prezir prema nepravdi su uzrokom što sam možda, napisao nešto u malo jačem tonu.

Ja ne želim da braća u Bosni imaju problem oko ovoga, ako za ovo možemo reći da je problem. Dovoljno je otići na YouTube i vidjeti šta se tamo postavlja od videa, pa će vam biti jasno… Najbitnije je istaći da sa ovim niko nema ništa osim mene lično…

Da li ste vjerovali da će neki bh. mediji objaviti vaš video?

Nisam vjerovao ni u snu i čak mi se čini toliko glupo i smiješno. Izgleda da Bosni nedostaje ovakvih “senzacija” i “bisera” da bi se skrenula pažnja sa puno bitnijih pitanja. I sad mi je žao u neku ruku, jer sam im dao povoda za to.

Šta zahtijevate od reisa Cerića, Tihića i Silajdžića?

Ništa… 🙂 Neka im je Bajram mubarek. Još će oni dugo “foteljati“ čini mi se.

Kažete da znate da je SIPA pokrenula istragu protiv vas?

Znam, ali me ne zanima. Ovime pokazuju ko su i šta su…Samo ću na ovo pitanje napraviti copy sa mog komentara sa YouTubea gdje je moj posljednji video:

“A papcima iz nekakve SIPE poručujem da se pobrinu oko sebe, jer u njihovom rukovodstvu sjede likovi odgovorni za ratne zločine i terorizam nad civilima muslimana.Ali vrana vrani oči ne vadi.Već evo, zločinci se udružili sa Bošnjacima u progonu muslimana u Bosni.

Neka likovi iz SIPE poduzmu operativne akcije i neka uhvate ratne zločince Karadžića i Mladića, koji uživaju sav komoditet ovog svijeta, dok se tamo nekakva jadna SIPA bavi glupostima sa YouTubea.

Ne znam je li za plakati ili za smijati. Samo ste ispali, ovim pretjeranim reakcijama, na jedan bezazlen video sa neutemeljenim prijetnjama nekakvim ‘snimcima’ smiješni ili vam ipak odgovara da nekome ‘napakujete’ ozbiljne prijetnje, iako sam se ja od bilo koje fizičke prijetnje ogradio.

Sve i da imam snimak nekakav, sloboda govora i demokratija za koju se navodno borite mi daje za pravo da objavim šta želim. Ili ste toliki seljaci pa ne znate šta se sve može naći na Youtubeu o mnogim predsjednicima pa i o Bushu, dok su haman naš Hare i gargamel Tihi te Cera, nedodirljivi. Kakav totalitarizam…

Vidim Karadžić vam piše knjige i honorare od tih knjiga pred vašim nosom dobija na ruke, ali vi koristite svaku, pa i onu najbezazleniju priliku da ako nešto dolazi od muslimana da je ozbiljno i teroristički akt.

Više od pola vas u SIPA-i ste teroristi koji su činili zločine ili štitite one koji su to radili, a bavite se YouTubeom… Haman je lakše tako uzeti platu od narodnih krvavih 17%

Odrastite već jednom i počnite da radite posao za koji vas građani BiH plaćaju masnim PDV-om od 17% i bavite se pravim i dokazanim teroristima koji su pobili stotine hiljada nevinih ljudi, silovali, mučili, a ne ovim glupostima…“

Mislite li da je način na koji reagujete na dešavanja koja doživljavate kao nepravdu ispravan i djelotvoran put?

Ne mislim, jer kad čovjek pusti da ga emocije obuzmu, reaguje pogrešno. Shvatam da se ovim ne može ništa uraditi, čak ljudima za koje se istinski zalažem, činim štetu na ovaj način pa i ovim putem tražim halal od njih.

Je li vas možda istraga koju je pokrenula SIPA i Tužilaštvo BiH ponukala da povučete prijetnje?

Nikako. Prijetnje snimcima sam povukao jer sam shvatio da činim veću štetu od koristi, još kad se uzme u obzir da je sve blef, onda i ta SIPA i nekakvo tužilaštvo samo ispadaju smiješni dajući ovoliko pažnje tome, a sa njima i mediji… Pa ja ne znam sta hoćete… Neko objavi slike Allahovog Poslanika s.a.w.s. na tijelu psa i to pravda slobodom govora i umjetnošću… Ali je ta sloboda govora ograničena za muslimane, mi haman ne smijemo biti umjetnici 🙂 pa i da imamo nekakve snimke, pogledajte šta rade da bi to spriječili… Zveckaju orasi diljem Bosne ponosne.

Da li ste očekivali ovoliku medijsku pažnju?

Nisam očekivao nikakvu pažnju, niti mi ona treba. Smiješno je pridavati ovome toliko značaja. Ali to je dokaz gdje mi u Bosni stojimo, kad bilo ko može otići na YouTube, napisati šta želi i sutra du bude poznat diljem Bosne. I povrh svega da se i “znamenita” SIPA zainteresuje. Žalosno…

Koje ste reakcije očekivali od Tihića, Cerića i Silajdžića poslije objavljivanja prijetećeg videosnimka?

Nikakve. Jednostavno, ovo je jedna obična smijurija. Rekoh da makar nemaju dobar san ovih nekoliko dana 🙂 Jer da nemaju aferima iz prošlosti, imaju, međutim nemam ništa što bi ih kompromitovalo, a da imam, ne bih pisao niti prijetio snimcima, već bi to bilo objavljeno.

Svako ko nešto zna o psihologiji, mora znati da obično iza ovakvih žustrih, nazovi prijetnji, nema ništa, već se želi dotičnima dati “hard time” i to je sve… Samo mi nije jasno kako to da nemaju psihologe u SIPA da se ne blamiraju ovako… Ako im treba jedan za ubuduće, evo nudim se uz dobru platu, iako nisam profesionalni psiholog, mogu im biti od koristi, jer pogledajte da nisu bili u stanju da ocijene ozbiljnost svega, dok je većina forumaša sa npr. Sarajevo-x.com foruma ispravno prosudila po pitanju ozbiljnosti onog spornog videa…

Da li možda posjedujete kompromitirajuće video snimke nekih drugih ličnosti iz bh. političkog i javnog života?

Hmmm, nešto kontam, mislim da imam u arhivi nešto vezano za Zlaju :). Šala mala… :). Ako mi ne skinete ban sa foruma, objavit ću zastrašujuće snimke nekih forumaša :). Pa vi sad bujrum :). Imate rok do 27. noći ramazana… :).

Nadam se da ćete sve objaviti, bez sjeckanja i vađenja iz konteksta, jer niste novina da imate ograničen prostor… Jedini cilj mi je da se ovo okonča, da se da do znanja da sam lično na svoju ruku uradio što sam uradio i da se jednom shvati da je sve jedna velika smijurija, tako da se više ni mediji ne blamiraju, šaljući mi pozive za intervju. Pa subhanallah, zar tako malo treba da “ispadneš” u novinama i na TV?

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,592LikesLikes