Reply To: Odg: Uhapšena braća zbog ''napada'' на šejtane federalne TV

#6640
Anonimno
Neaktivan

Brate AK47 rekao si:
“Svi smo mi složni da su oni novotari i to nije bila teme emisije, ti si ih branio u smislu da si branio njihov Islam pored očitog kufra. “

Ako smo slozni da su novotari zasto, zasto se vracas na isto, a i tamo je bila tema “zukurlicevi imami o njemu” (neki brat postavio tekst u kojem se navode svi njegovi rodzaci koje je zaposlio) nije bila tema “zukurlic – kafir ili novotar” a takodze i nije bila nikakva emisija vec forum tema.
A drugo moram ponovo da te podsijecam, sustina mog javljanja nije bila necija odbrana vec vec upozoravanje da moramo biti jedinstveni i da moramo poslusati nase daije, pustiti njih da se oni prvo jednoglasno oglase a ne da pojedinacno izlecemo (svi znamo koliko steti dawi pojedinacno izletanje), moramo postovati nase shejhove i dok oni i odbor ove stranice ne odluce, mislim da je besmisleno bilo kakvo pojedinacno misljenje. Koliko se secam mnogi nisu hteli da ici ispred shejhova po ovom pitanju smatrajuci njih kompetentnije i mnogo ucenije od nas.

“Ja sam se već ranije izjasnio da shvatam koliko su se samo murdžijske šubhe rasprostranile širom ummeta pa i kod nas i neću napadati nikoga ko nije siguran za stanje ovih ljudi. Međutim stav ove dvojice o šerijatu i demokratiji je jasan, ja zaključujem po onom šta rade i govore a samo Allah zna šta im je u prsima. ”
Ovo je neodredzeno generalizovanje stvari, doduse malo indirektno ali si verovatno mislio svaki onaj koji ne kaze “zukurlic je kafir” u ima murdzijske shubhe.
Brate ja te volim i postujem kao brata ali vjeruj mi da ovakve recenice mogu biti razlog mnogih fitni a prva je ta: sto nijedan daija ili ucenjak ehli sunneta sa nashih prostora nije jasno ili na predavanjima ili na hutbi rekao “zukurlic je kafir” upozoravaju na njegove zablude i opasnosti njegovih metoda ali jesi li cuo nekog da je javno na predavanjima ili hutbi to rekao, znas li ko je javno to rekao kao i za mnogo nase brace, to su haridzije. Pa tako neko moze reci olako “ja mislim da su se ovde mnogo prosirile neoharidzijske shubhe..” sto je opet neosnovano optuzivanje i generalizovanje sto moze biti jako opasno kao i ono tvoje: “a sam se već ranije izjasnio da shvatam koliko su se samo murdžijske šubhe rasprostranile širom ummeta pa i kod nas i neću napadati nikoga ko nije siguran za stanje ovih ljudi. Međutim stav ove dvojice o šerijatu i demokratiji je jasan, ja zaključujem po onom šta rade i govore a samo Allah zna šta im je u prsima.”
E zato su braca i ja i brat RPG i nasi shejhovi oprezni po tom pitanju, ne izlecu tek tako bez dovoljno jasnih dokaza.

Izvini brate ali opet cu napisati poslanikov s.a.w.s savjet, jer si mi brat i moramo odrzavati bratske odnose:

Ebu Hurejre.r.a.prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s.rekao: “
Cuvate se sumnjicenja,jer je sumnjicenje nalazniji govor. Nemojte prisluskivati, nemojte spijunirati, nemojte se natjecati, nemojte zavidjeti jedni drugima, nemojte se medjusobno mrziti, nemojte jedni drugima okretati ledja, budite braca, o Boziji robovi, kao sto vam je On naredio. Musliman je muslimanu brat i on mu ne cini nepravdu , ne ponizava ga i ne prezire. Bogobojaznost je ovdje,, on pokaza svoje grudi-Dovoljno je covjeku zla da pezire svog brata muslimana.Allah ne gleda u vasa tijela niti u vase likove, nego gleda u vasa srca i vasa djela.” (Muslim)

”Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte! I sjetite se Allahove milosti prema vama kada ste bili jedni drugima neprijatelji, pa je On složio srca vaša i vi ste postali, milošću Njegovom, braca; i bili ste na ivici vatrene jame, pa vas je On nje spasio. Tako vam Allah objašnjava Svoje dokaze, da biste na pravom putu istrajali.” (Ali Imran, 103)

Brate AK47 koliko vidim ova tema krenula u istom pravcu, sto opet krsi upozorenja i pravila foruma.
Brat RPG nam je jasno rekao, sacekajmo da se odbor ove iskrene stranice oglasi ili nase daije.