Reply To: Odg: Uhapšena braća zbog ''napada'' на šejtane federalne TV

#6608
Anonimno
Neaktivan

Allahov_rob je napisao:

Ja koliko sam skontao, ti @Jaseer 2012 vise naginjes dawi daija okupljenih oko minber.ba, po pitanju glasanja, tehakuma pred tagutom, izbora i ostalih mes'ela vezanih za sudjenje i demokratiju. Reci ako nije tako.

U pravu si akhi što se tiče spomentih mes'ela (glasanje, tehakuma pred tagutom, izlaska na izbore) tu konkretno slijedim mišljenje šejha Zijada Ljakića. Lično ne idem na izbore, nisam član ni jedne partije niti simpatišem bilo koju političku organizaciju, nisam nikada bio na tagutskog sudu (da Allah da da mi nikada i ne zatreba) niti bilo kome preporučujem da glasa ili da se učlani u neku partiju jer se bojati za iman takve osobe da ga tim postupcima potpuno ne izgubi.
A što se tiče demokratija evo mog stava: demokratija je nevjernički sistem vladanja ustvari više način života u kojem se čovjek stavlja u poziciju Stvoritelja tebareke ve teala euzbillah i bez obzira šta kažu islamski propisi, taj čovjek ohalaljuje haram i oharamljuje halal onako po svojoj strasti…to je vješto upakovani kufr i širk koji nalažost i neki ljudi koji se pripisuju islamskom znanju reklamiraju i pozivaju u njega….čovjek ne može biti demokrata i musliman u isto vrijeme ili jedno ili drugo..

Što se tiče stranice minber.ba tu ima lijepih i korisnih tekstova međutim primjetno je da pretjeruju u kritikovanju svojih neistomišljenika tzv. sljedbenika maočanske dawe a zatvaruju oči pred novotarijama i zabludama koji su prisutne u IZ-u, pravdajući se da je krikovanje IZ-.a poziv na rušenje međumuslimanskog jedinstva u BiH i slične nebuloze….Daije od kojih uzimam znanje su u prvom redu Zijad Ljakić, Hajrudin Ahmetović i Safet Kuduzović, Enes Julardžija i Nusret Imamović jer ovu “petorku” poznajem lično i sa njima sa često u kontaktu..

Što se tiče časopisa Saff od kada je Semir Imamović postao glavni urednik ovaj časopis je postao predstavnik jedne nacionalističko-medhalijevske dawe gdje sve više prostora uzimaju tekstovi nekakvih efendija iz IZ-a au rubrici Pitanja i odgovori sve se više daje mjesta suhoparnim i neispravnim fetvama tzv.fetva-emina Enesa Ljakovića…..razlika između Saffa-a i Preporoda je kako naš narod kaže “u pet deka“—–ne čitam ga i ne bi nikome preporučio da ga čita

Vjerujem da je tekfir dio islama i da to nije nikakvo pretjerivanje kao što to neki pokušavaju predstaviti čak je nekad obavezan (npr.tekfir svih koji nisu muslimani kao i onih koji vrijedjaju Allaha, Poslanika i vjeru) i da postoje djela, riječi i ubjeđenja koja ako ih musliman uradi izlazi iz islama i postaje kafir općenito. Ali spuštanje propisa tekfira na pojedinca da je taj i taj kafir poimenice je posao onog ko ima za to potrebno šerijatsko znanje i koji je sa potpunom sigurnošću ustanovio da su sve prepreke za tekfir otklonjene..ja sebe ne smatram sposobnim za tako nešto jer u prvom redu nemam dovoljno šerijatskog znanja a drugo bojim se Allah na Sudnjem danu da na svoja pleća tovarim breme koje me može strmoglaviti u vatru džehennema……