Reply To: Odg: Uhapšena braća zbog ''napada'' на šejtane federalne TV

#6639
Anonimno
Neaktivan

Wa alejkum selam.

Nisam te ja brate optuživao ni potvarao na tebe, možda sam se pogrešno izrazio. Ako griješim i ako jesam, onda mi halali.

Jasno je meni da u onoj temi ti nisi pričao o IZu kao džematu već o našim džematima jer si mi to lijepo tamo objasnio. Sve sam ja pročitao, nemoj ne napadati.

To što sam rekao da ih braniš – rekao sam jer si došao na teme gdje su neka braća htjeli upozoriti ljude na onu dvojicu koji svoj kufr i kriminal kriju i prodaju pod plaštom Islama, Allah ih osramotio, i došao si sa dokazom da to ne treba tako jer – niko od naših daija to ne radi tako. Onda si iznosio hadise u kojima se govori o “odmicanju od džemata od jednog pedlja” pa sam ja zato rekao milimetar.

Ja sam se već ranije izjasnio da shvatam koliko su se samo murdžijske šubhe rasprostranile širom ummeta pa i kod nas i neću napadati nikoga ko nije siguran za stanje ovih ljudi. Međutim stav ove dvojice o šerijatu i demokratiji je jasan, ja zaključujem po onom šta rade i govore a samo Allah zna šta im je u prsima.
Ja slijedim Allahovu knjigu u kojoj kaže da je nevjernik onaj koji ne želi da mu se sudi po Allahovom zakonu, a šta je sa onima koji pozivaju u zakon oprečan Allahovom zakonu i onima koji dobijaju nagrade za širenje zakona oprečnog Allahovom zakonu?!

Svi smo mi složni da su oni novotari i to nije bila teme emisije, ti si ih branio u smislu da si branio njihov Islam pored očitog kufra.