Reply To: Odg: Uhapšena braća zbog ''napada'' на šejtane federalne TV

#6636
Anonimno
Neaktivan

sellam alejkum brate AK47, tako se to radi mi smo braca, oslovljavacemo se tako, pomagacemo se medzusobno prema nasim mogucnosti, moramo se medzusobno postovati i ne zavideti jedan drugom.

Kazes: “Gdje sam ja ubjeđen brate da ti griješiš jeste kad kažeš da mi moramo u zadnji milimetar da slijedimo naše daije, znači da ih slijepo slijedimo i onda tu ubacuješ iste hadise s kojima “anti-saff” i minber.ba brane IZ. Možda nisam u pravu, Allah najbolje zna.Ä

Sad mi pronadzi u tekstu gde sam ja to spomenuo te “milimetre” koje ti pominjes (ne ja), prvo sam spomenuo da slijedimo Kuran i sunnet i onda postujemo i konsultujemo nase daije (koji su mnogo upuceniji i znaniji od nas po tim pitanjima) sto znaci da slijepo slijedzenje ti pominjes a ne ja, nigde nisam pomenuo da nekog “slijepo slijedim” to su opet tvoje reci. A hadisi se odnose na nas ne na IZ i to si trebao da procitas, budi pravedan brate AK47 ako vec citas onda procitaj sve. Jer sam jasno napomenuo da hadisi vezani za dzemat vaze za nas ovde a ne za dzemat IZ, mi smo dzemat na Istini a ne IZ i mi se moramo drzati ehli sunnetskog dzemata (shejh Idrizovog, shejh Nusretovog, Porcinog, Demirovicevog i svih dzemata koji su na Istini, Allahovi robovi moraju biti jedinstveni, mi smo kao sto nas poslanik s.a.w.s kao jedno tijelo).

Hadis od Ibn Omera, radijallahu anhuma, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Moj Ummet se neće okupiti na dalaletu, a Allahova ruka je sa džematom, a ko se odvoji odvojio se u vatru”. Bilježe ga Tirmizi i Hakim, a slabim su ga ocijenili Tirmizi, Darekutni i šejh Abdullah Es-S'ad (od savremenih muhaddisa)

Hadis od Omera, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Držite se džemata a čuvajte se razilaženja, zaista je šejtan sa jednim a od dvojice je dalji. Ko hoće sredinu Dženneta neka se drži džemata. Onog koga raduje njegovo dobro djelo a rastuži njegovo loše djelo to vam je mu'min”. Bilježe ga Tirmizi i Hakim, a vjerodostojnim ga ocjenjuju Tirmizi, Hakim, Zehebi i Albani.

Takodze kazes: “…..od njih u istoj mjeri ili čak više, jer nisam nikad čuo ni lično ni od nekog brata da naše daije brane ovu dvojicu otpadnika o kojima smo pričali kao što ti radiš.”

Gde sam ja to branio njih, jasno sam desetak puta napisao da sam protiv njih, da ih ne branim da ih smatram novotarima sklonim zabludama itd. Ocigledno Ak47 ne citas sve, procitaj sve jasno pa me onda optuzi za nesto ako vec zelis da optuzujes, samo se pripazi da to ne predze u potvaranje (jer sam se jasno nekoliko puta ogradio i rekao svoje misljenje o tim novotarima, sve ostalo sto budes suprotno rekao moze biti potvaranje, zato se pripazi, ne zbog mene vec zbog Dana polaganja racuna).
Vec sam spomenuo hadis ispod ali evo jos jednom cu:

Ebu Hurejre.r.a.prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s.rekao: “
Cuvate se sumnjicenja,jer je sumnjicenje nalazniji govor. Nemojte prisluskivati, nemojte spijunirati, nemojte se natjecati, nemojte zavidjeti jedni drugima, nemojte se medjusobno mrziti, nemojte jedni drugima okretati ledja, budite braca, o Boziji robovi, kao sto vam je On naredio. Musliman je muslimanu brat i on mu ne cini nepravdu , ne ponizava ga i ne prezire. Bogobojaznost je ovdje,, on pokaza svoje grudi-Dovoljno je covjeku zla da pezire svog brata muslimana.Allah ne gleda u vasa tijela niti u vase likove, nego gleda u vasa srca i vasa djela.” (Muslim)

”Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte! I sjetite se Allahove milosti prema vama kada ste bili jedni drugima neprijatelji, pa je On složio srca vaša i vi ste postali, milošću Njegovom, braca; i bili ste na ivici vatrene jame, pa vas je On nje spasio. Tako vam Allah objašnjava Svoje dokaze, da biste na pravom putu istrajali.” (Ali Imran, 103)