Reply To: Odg: Uhapšena braća zbog ''napada'' на šejtane federalne TV

#6629
Anonimno
Neaktivan

Alejkumusellam we rahmetullahi we berekatuhu.

Brate ako se secas kad je brat rekao da je pitao shejha, prije toga verovatno nisi procitao da sam ja prije njega pitao shejha Idriza o tome, da ne ponavljamo tu temu vrati se ponovo procitaj sta sam i ja pisao, pa prosudi opet.
A sto se tice nekakvog napadanja taman posla da ja napadam brata Pantera, ja sam kao sto rece brat Yaseer izneo svoje misljenje na osnovu razgovora sa shejhom i njegovog savjeta a takodze sam postavio video predavanja o ispravnom poimanju tekfira.
I nemam namjeru da polemisem o tome ko je ispravniji daija, sve njih volim i postujem.

A sto se tice tog nekakvog “mutenja” to je tvoja shubha, Allah ce svakako iznijeti na svetlo sve nase namjere i djela pa cemo vidjeti svakako ko muti, ko potvara, ko siri fitnu, ko stvara razdor.
Moracu i tebe da podsijetim, mi smo braca muslimani, iskrenost je nasa vrlina, a medzusobno neosnovano potvaranje i optuzivanje moze samo stete nanijeti.

Uzviseni Allah kaze:”O vjernici , klonite se mnogih sumnjicenja, neka sumnjicenja su zaista grijeh.” (El-Hudzurat,12)

Enes.r.a.prenosi da je Allahov Poslanik.a.s.rekao:”Nemojte se medusobno mrziti, nemojte jedni drugima zavidjeti i okretati ledja, i nemojte jedni druge izbjegavati, nego robovi Allahovi, budite braca! Vjerniku nije dozvoljeno da napusti svoga brata vise od tri dana.” (Muttefekun alejhi)

Ebu Hurejre.r.a.prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s rekao:Vrata dzenneta se otvaraju svakoga ponedeljka i cetvrtka, i oprosti se svakom robu koji Allahu ne pripisuje druga, izuzev onoga ko je zavadjen sa svojim bratom muslimanom. Tada se kaze:-Sacekajte ovu dvojicu dok se izmire,sacekajte ovu dvojicu dok se izmire!” (Muslim)

Imas jako dobar nickname brate, hvala Allahu imam mnogo strpljenja i inshallah cu imati jos vise, pa cemo vidjeti kad dodze Dan polaganja racuna ko je u stvari mutio, potvarao, bio ljubomoran, zavidan, itd.

Brate Yaseer neznam zasto ovakve neosnovane besmislene tvrdnje i potvore na nas, kad im iskreno kazemo da su nasa braca, ti ih jos ljepse oslovljavas sa akhi. Neznam zasto takve reakcije pojedine brace, kao sto rece nas poslanik s.a.w.s mi smo kao jedno tijelo, moramo se medzusobno voljeti i postovati a ne neosnovano optuzivati i potvarati.

Ebu Hurejre.r.a.prenosi da je Allahov Poslanik.a.s.rekao: “
Cuvate se sumnjicenja,jer je sumnjicenje nalazniji govor. Nemojte prisluskivati, nemojte spijunirati, nemojte se natjecati, nemojte zavidjeti jedni drugima, nemojte se medjusobno mrziti, nemojte jedni drugima okretati ledja, budite braca, o Boziji robovi, kao sto vam je On naredio. Musliman je muslimanu brat i on mu ne cini nepravdu , ne ponizava ga i ne prezire. Bogobojaznost je ovdje,, on pokaza svoje grudi-Dovoljno je covjeku zla da pezire svog brata muslimana.Allah ne gleda u vasa tijela niti u vase likove, nego gleda u vasa srca i vasa djela.” (Muslim)

”Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte! I sjetite se Allahove milosti prema vama kada ste bili jedni drugima neprijatelji, pa je On složio srca vaša i vi ste postali, milošću Njegovom, braca; i bili ste na ivici vatrene jame, pa vas je On nje spasio. Tako vam Allah objašnjava Svoje dokaze, da biste na pravom putu istrajali.” (Ali Imran, 103)