Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

#13374
AvatarAnonimno
Neaktivan

Sestro Bushra i ostale sestre koje ovo čitaju, a nalaze se na fitnabook…
Ja sam vam dao predlog koji je bolji i kod Allaha vredniji, ako ste iskrene. pa čemu onda dalje rasprava.
Što baš mora biti fitnabook taj gdje ćeš ti pokazat svoj taqwa Allahu, ili mjesto gdje ćeš ti da da'wetiš, zar nema bolje mjesto od toga i vrednije? Zar nema vadžiba koje zapostavljate radi te nafile koju radite? Postavite sebi ta pitanja. Zar nema vrednijih mjesta i stvari da vi trošite svoje vrijeme nego sjedeći pred ekranom i “da'wetite”?
virtualna da'wa, la hawle we la quwete illa billah!
iskrenost je posao kojeg je najteže realizovati!
kada postiraš na fitnabook, a očekuješ da ti neko lajkuje na to, od tvoje da'we nema ništa, propala je, gubitak vremena, i tako slične stvari koje se dešavaju bolesnim dušama koje su željene paženje i pohvale, i tako pod plaštom da'we udovoljavaju svojim bolesnim dušama…
A sa druge strane spomenuo sam kakav je hal braće i kako je mnogo vrednije da se ta braće ožene tako “učenim” sestrama pa da se i ummet okoristi od njihove “učenosti”. i da to ne bude virtualna da'wa više, nego stvarna!
Ja ne znam pojedinačni hal sestara koje se nalaze tu, ali znam sigurno jedno. ili su u džehlu, ili u gafletu.
jer one koje žele da komuniciraju sa sestrama radi druženja, to mogu izvesti na drugim mjestima poput skype ili messenger…
tako da bih te savjetovao sestro Bushra, Allah ti dao svako dobro, da se neopravdavaš više, niti objašnjavaš ispravnost svog prisustva na fitnabook-u.
fitnabook je najsavremenije iblisovo oružje kojim je vrbovao dunya čitav, osim razumom obdarenih!
pa molim Allaha da nas sve uputi na pravi put, i izliječi naše slabosti!
primite sestre moj savjet iskreno, poudajte se što prije, oživite sunnet koji je danas itekako mrtav, a ako nije počeo je da se gasi sigurno.
A vi udate sestre, vratite se kućanskim poslovima, brigi o svojoj djeci i zadovoljavanju svojih muževa, to vam je obaveza dovoljna da nemate kada “da'wetiti” po fitnabook.
subhanekellahumme we bi hamdike, ešhedu en la ilahe illa ente estagfiruke we etubu ilejke!

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,598LikesLikes