Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

#13424
AvatarAnonimno
Neaktivan

Esselamu alejkum.

Sestro Bušra molim Allaha da te obilato nagradi, da ti poveća znanje, i molim Allaha da popravi naša kompletna stanja.

Prvo da se obrati Muwehidu: Ne mogu da shvatim kako se osoba koja kroz 10 postova se vidi da je neahlakli, obrati sestri i kaže joj takve riječi. Zbog čega sestrama nije mjesto na skype-u, msn-u itd? Sreća pa nisu svi takvog skučenog razmišljanja. baš zbog takvih poput tebe ne da nam nije mjesto na skype-u ili msn-u nego treba da se ukine internet koliko god je moguće!

Većina vas govori kako je facebook ‘fitnabook’, a u isto vrijeme svi visite na facebooku, kontradiktorni ste sami sebi! Kome god smeta ima opcija za odjavljavanje sa svih društvenih mreža i halas. Kad insan nema stida nije bitan ni facebook, ni msn, ni skype, ako je nemoralan u brdima da je bez ičega opet će se snaći.

Sve što si do sada govorio o svakoj društvenoj mreži može da se zaokruži na jedno veliko NIŠTA.

A, Zlatna Jabuka ako ti nije teško pročitaj par puta temu i vidi ko je koga napao, i ko je koga branio i na kraju ko kome treba da traži halala.

Pa kaže brat Muwehid “nije za njih ni skype ni messenger, ali eto… ako imaju potrebu, neka to obave preko njih, a ne preko iblisovog, l'anetullahi ‘alejhi, nuklearnog oružja!”

Daj molim te, za tebe jeste je l’? Što? Izmjerio si da si ti bogobojazniji od hiljade i hiljade sestara, ti možeš kontrolisati svoj nefs, a sestre su zalutale koje šire fitnu a ne da'vu na facebooku.

Molim Allaha da nam podari iskrenost u nijjetima, dijelima i govoru. Amin!

Ve selamu alejkum.

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,600LikesLikes