Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

#13306
AvatarAnonimno
Neaktivan

We alejkumu Selam we rahmetullahi we berekatuhu

Upozorenje sestrama koje prihvataju osobe sa nikovima ili imenima koje ne poznaju odnosno ne znaju ko se krije iza tog nika (imena).

Umjesto sto pozivamo na pokornost jednom od Facebook-u kada salje opomenu tipa “da li ste sigurni da poznajete osobu kojoj saljete zahtjev za prijateljstvo” (u kontekstu radi vase osobne sigurnosti) i sl, prioritetnije bi bilo da ovaj slucaj bude pouka sestrama da se pokoravaju Allahu subhanahu we te'ala i Poslaniku salAllahu alejhi we selem, pa da iz kuca svojih bespotrebno ne izlaze, sa strancima da se ne sastaju bez pratnje mahrema i sl.

Sestre su shokirane iskustvom kroz koje je sestra “S” prosla i sada su pokrenule tako reci hajku protiv sestara koje se koriste nadimcima umjesto svojim punim imenima i prezimenima.

Postavlja se logicno pitanje: Sta da se ovo desilo sa osobom koja je imala puno ime i prezime, ali ciji je racun hakovan? Da li bi onda pozivale na brisanje svih sestara koje se koriste svojim punim imenom i prezimenom ali sestru licno, van fejsa ne poznaju?

SubhanAllah mediji malo pa malo pa upozoravaju na kriticno stanje ove drustvene mreze kada je u pitanju zastita osobnih podataka, a nase muslimanke sada postavljaju razotkrivanje osobnih podataka kao shart da te prime medju prijatelje.

I zaista ne znam cemu tolika potreba da se sestre sa fejsa upoznavaju licno i van istog. Kao da manijacima i manijakusama predstavlja problem staviti i maramu (i nikab) na lice pa se sastati sa sestrom i predstavljati se kao prijatelj i glumiti istog ko zna koliko dugo i do koje mjere da stvari mogu na mnogo gore izac od pomenutog slucaja.

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,598LikesLikes