Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

#13363
AvatarAnonimno
Neaktivan

”Onome ko čini dobro, bio muškarac ili žena – a vjernik je – Mi ćemo dati da proživi lijep život i doista ćemo ih nagraditi boljom nagradom nego što su zaslužili.” (En Nisa 19)

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nije propuštao priliku da u srca svojih žena ulije sreću i da ih učini sretnima u svakoj dozvoljenoj prilici!
Od Aiše, r.a., prenosi se da je rekla: “Krenula sam sa Allahovim Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem, na jedno od njegovih putovanja, a bila sam još uvijek mlada, neugojena, te je rekao ljudima: ’Idite naprijed’, i oni pođoše, a zatim mi reče: ‘Dođi da se natječemo’, pa smo se natjecali te sam ga pretekla. Prešutio mi je ovo sve dok se nisam udebljala i krenula s njim na jedno od njegovih putovanja te reče ljudima: ‘Idite naprijed’, a zatim mi reče: ‘Dođi da se natječemo’, te me preteknu i poče se smijati govoreći: ‘Ovo je za ono!’” (Ahmed)

“Oporučujem vam da ženama činite dobro.” (Muslim)

SJETIMO SE U DOVAMA NAŠE SESTRE!!!

Podsjećamo vas braćo i sestre da se prisjetite u svojim dovama sestre Nađe Dizdarević a koja se nalazi trenutno u bolesničkoj postelji. Također se prisjetimo i svih drugih muslimana i muslimanki a koji su iskušani nekim od poznatih ili nepoznatih bolesti da im Allah Uzvišeni podari što prije ozdravljenje, da im podari ono što je najbolje za njih. AMIN!!!

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,592LikesLikes