Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

#13363
Avatar
Anonimno

”Onome ko čini dobro, bio muškarac ili žena – a vjernik je – Mi ćemo dati da proživi lijep život i doista ćemo ih nagraditi boljom nagradom nego što su zaslužili.” (En Nisa 19)

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nije propuštao priliku da u srca svojih žena ulije sreću i da ih učini sretnima u svakoj dozvoljenoj prilici!
Od Aiše, r.a., prenosi se da je rekla: “Krenula sam sa Allahovim Poslanikom, sallallahu alejhi ve sellem, na jedno od njegovih putovanja, a bila sam još uvijek mlada, neugojena, te je rekao ljudima: ’Idite naprijed’, i oni pođoše, a zatim mi reče: ‘Dođi da se natječemo’, pa smo se natjecali te sam ga pretekla. Prešutio mi je ovo sve dok se nisam udebljala i krenula s njim na jedno od njegovih putovanja te reče ljudima: ‘Idite naprijed’, a zatim mi reče: ‘Dođi da se natječemo’, te me preteknu i poče se smijati govoreći: ‘Ovo je za ono!’” (Ahmed)

“Oporučujem vam da ženama činite dobro.” (Muslim)

SJETIMO SE U DOVAMA NAŠE SESTRE!!!

Podsjećamo vas braćo i sestre da se prisjetite u svojim dovama sestre Nađe Dizdarević a koja se nalazi trenutno u bolesničkoj postelji. Također se prisjetimo i svih drugih muslimana i muslimanki a koji su iskušani nekim od poznatih ili nepoznatih bolesti da im Allah Uzvišeni podari što prije ozdravljenje, da im podari ono što je najbolje za njih. AMIN!!!