Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

#13394
AvatarAnonimno
Neaktivan

muwehhid post=8255 wrote: Sestro Bushra i ostale sestre koje ovo čitaju, a nalaze se na fitnabook…
Ja sam vam dao predlog koji je bolji i kod Allaha vredniji, ako ste iskrene. pa čemu onda dalje rasprava.
Što baš mora biti fitnabook taj gdje ćeš ti pokazat svoj taqwa Allahu, ili mjesto gdje ćeš ti da da'wetiš, zar nema bolje mjesto od toga i vrednije? Zar nema vadžiba koje zapostavljate radi te nafile koju radite? Postavite sebi ta pitanja. Zar nema vrednijih mjesta i stvari da vi trošite svoje vrijeme nego sjedeći pred ekranom i “da'wetite”?
virtualna da'wa, la hawle we la quwete illa billah!
iskrenost je posao kojeg je najteže realizovati!
kada postiraš na fitnabook, a očekuješ da ti neko lajkuje na to, od tvoje da'we nema ništa, propala je, gubitak vremena, i tako slične stvari koje se dešavaju bolesnim dušama koje su željene paženje i pohvale, i tako pod plaštom da'we udovoljavaju svojim bolesnim dušama…
A sa druge strane spomenuo sam kakav je hal braće i kako je mnogo vrednije da se ta braće ožene tako “učenim” sestrama pa da se i ummet okoristi od njihove “učenosti”. i da to ne bude virtualna da'wa više, nego stvarna!
Ja ne znam pojedinačni hal sestara koje se nalaze tu, ali znam sigurno jedno. ili su u džehlu, ili u gafletu.
jer one koje žele da komuniciraju sa sestrama radi druženja, to mogu izvesti na drugim mjestima poput skype ili messenger…
tako da bih te savjetovao sestro Bushra, Allah ti dao svako dobro, da se neopravdavaš više, niti objašnjavaš ispravnost svog prisustva na fitnabook-u.
fitnabook je najsavremenije iblisovo oružje kojim je vrbovao dunya čitav, osim razumom obdarenih!
pa molim Allaha da nas sve uputi na pravi put, i izliječi naše slabosti!
primite sestre moj savjet iskreno, poudajte se što prije, oživite sunnet koji je danas itekako mrtav, a ako nije počeo je da se gasi sigurno.
A vi udate sestre, vratite se kućanskim poslovima, brigi o svojoj djeci i zadovoljavanju svojih muževa, to vam je obaveza dovoljna da nemate kada “da'wetiti” po fitnabook.
subhanekellahumme we bi hamdike, ešhedu en la ilahe illa ente estagfiruke we etubu ilejke!

U dva posta si iznio toliko umobolnih optuzbi na muslimanke koje su na FB da se ne mogu oduprijet dojmu da stobom nesto na psihickoj osnovi nije u redu. Odvracati od fejsa sa argumentima (koje nisi iznio) u redu, ali ovo sto ti cinis i tebi slicni je potvaranje pod plastom dushebriznosti! S'obzirom da i mene trpas tamo gdje me nema sada bi ja trebala tebi se pravdati i iznositi detalje iz svog privatnog zivota, koliko vremena posvecujem postiranju po internetu a koliko svojim duznostima, da bi se ti zapitao da “slucajno” nisi pretjerao?

I sa kakvim samo zarom pozivas sestre da se poudavaju sto prije. Rjesavaj problem neudatosti/ozenjenosti na svom terenu, tj obracaj se braci i bracu savjetuj kakvi trebaju biti da bi se sto prije ozenili i kakvi trebaju biti da bi brak ocuvali, a sestre prepusti sestrama.

A vi udate sestre, vratite se kućanskim poslovima, brigi o svojoj djeci i zadovoljavanju svojih muževa, to vam je obaveza dovoljna da nemate kada “da'wetiti” po fitnabook.

A sjediti satima na skaypu i messendzeru imamo, je li?

Vidi, ja zaista nemam vremena na raspolaganju da ga gubim sa individuama poput tebe! Cisti gubitak vremena i shejtansko obmanjivanje. Za ovo vrijeme sam mogla citave studije objaviti na “fitnabuku” i jos mnogo obaveza zavrsiti koje imam i na netu i u kuci!

Najnoviji članci

Nakon generala Revolucionarne garde, od korone virusa umro i “ajatolah” blizak...

0
Džafer Kerimi, predsjedavajući Vijeća za traktate i desna ruka globalnog šijitskog vođe Hameneija, umro je od korona virusa, izvještavaju mediji i aktivisti. Pored obnašanja funkcije...

Pratite nas na Facebooku

5,590LikesLikes