Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

#13344
AvatarAnonimno
Neaktivan

Bushra post=8221 wrote:

Ja nisam cula da se ovo desava zbog razloga koji ti navodis. Sestre jesu govorile da ce provjeravati da li se radi o sestri ili o bratu. I tu nema nista pogresno, to je isto kada se sestra zeli da dobije pristup zenskom forumu mora da se provjeri da li se uistinu radi o sestri.

Nisi mi odgovorila na pitanje koje glasi da li ti sestro uvijek kada izlazis iz kuce izlazis sa mahremom?

Haman ti sestro osjecas da ja ili mi ovdje napadamo sestru “S”. Sto se tice mene, ne ne napadam je, ali i te kako kazem da je sama sebi kriva, a ne sestre koje ne zele da iznose svoja imena i prezimena po fejsu ili bilo gdje drugdje. Ovo iskusenje dakle nije trebalo posluziti za invaziju na muslimanke koje se koriste nikovima, i postavljanje ultimatuma njima da ako se ne razotkriju da ce biti brisane, nego je trebalo posluziti kao skola onima koji se zele sastajati sa nepoznatim osobama i jos mnogo cemu. Ali ovdje i na fejsu se sataniziraju svi koji koriste nikove.

Nigdje nisam u tekstu spomenula da sestre trebaju da postavljaju svoje licne podatke vec da se sestre pripaze i kada nekoga stave u prijatelja da budu svjesne da neko iza takvog nika moze da bude muskarac. Trebala si da pitas na sta se odnose moje rijec jer nije lijepo tefsiriti tude rijeci, ali hajr insaAllah ja cu ti halaliti i ovaj put.

Ako iz kuce izaci na autoput gdje me moze pokupiti i ko je planirao i ko nije, onda svakako je pozeljno imati sa sobom ili mahrema ili u najmanju ruku jos jednu osobu sa sobom! A kao sto vidis iz teksta prvobitni plan je bio da se sretnu u gradu a ne na prosirenju na putu za grad, a svima nam je poznato kakva su ta prosirenja i nije slucajno doslo do promjene plana.

Nigdje u tekstu se ne navodi da je doslo do promene plana u sastajanju. Moj ti je savjet nemoj da tumacis djelove teksta da ne bi nesto dodala vise nesto se dogodilo, kao sto si sada uradila.

Opet mi nisi odgovorila na moje pitanje nego odgovaras zasta te nisam pitala. Da li trebam da ponovim pitanje?

Zar ne bi trebali da upozoravamo sestre na ovakve situacije ili bi bilo bolje da sutimo pa da se desi jos gore od ove?

Najnoviji članci

Savijet mladima: Naučite kontrolirati srdžbu

0
Da li se nervirate? Često? Kako ispoljavate vaš bijes? Da li smatrate da ste jedinstveni u vašoj porodici kada je u pitanju ispoljavanje bijesa?...

Pratite nas na Facebooku

5,595LikesLikes