Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook Reply To: Odg: Upozorenje sestrama koje imaju nalog na facebook

#13310
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ja ne mogu nikako da shvatim sta ce nekome nalog na face book.

Svako ko ima nalog na face book neka preispita svoje nijete zbog cega ga ima, prije nego bude ispitivan na Sudnjem Danu, kada mu izgovoru nece pomoci.

Bushra ima pravo da mesanje na face book ima propis mesanja zene medju muskarcima bez mahrema.

Subhanallah koji je musibet pogodio neke zene, koje ne izlaze iz kuce da se sacuvaju muskih pogleda i mesanja medju muskarcima, a naprave nalog na razne internet stranice i dopisuju se sa svakim bez da razmisle hoce li to imati posljedica po njihovu vjeru, i niti da razmisle da li je to mesanje sa muskrcima.
I misli da se cuva grijeha sto ne izlazi a nije svijesna da je grijesna sto preko interneta se mesa sa svakvim osobama.

Meni se desilo prije nekoliko godina, na paltalk sam usao u jednu sobu, bilo je nekoliko nika, malo 5 ili 6. Na mikrofonu je pricao neki idiot a ostali slusali, ja sam zastao da cujem sta prica jer sam cuo da spominje nesto pokrivene zene.
I prica on kako je napravio neki nik sa islamskim sadrzajem samo da bi nasao neku sestru, a po njegovom govoru se vidi da je neki zesci dzahil (bio je bosanac), i kaze da je uspeo da stupi u kontakt sa nekom pokrivenom i predstavio joj se da je brat u vjeri i da trazi sestru za udaju posto mu je vrijeme za zenidbu, i dalje prica pokvarenjak da je za kratko vrijeme uspio da natera tu pokrivenu djevojku da mu se skida preko kamere, i prica onima koji ga slusaju, “eto kakve su pokrivene”, onda sam se ja umesao i zatrazio da se predstavi da kaze njegovo ime i adresu boravka nakon cega se on uplasio, i poceo da mi se pravda da nije on kriv da je ona sama kriva sto je dozvolila sebi da nasedne, ja sam mu obecao da ako ga saznam kad tad da ce zato zazaliti sto se poigravao sa cascu jedne naivne devojke.

Zato nasihat prvo sebi i ostalima, da se Allaha bojimo koliko mozemo, i nasihat roditeljima koji imaju djecu a pogotovo zensku da pripaze strogo na djecu sta im rade preko interneta, jer roditelj cerke koja je izigrana preko interneta ce imati udjela u tome sto nije obratio paznju na svoje djete sta mu radi na internet i skime sve kontakitira.

Allaha molim da nas uputi, i da nam zlo prikaze zlim i da nam ga ucini odvratnim i podari nam snage da ga se klonimo, i da nam dobro prikaze dobrim, da nam ga omili i olaksa da slijedimo.
Amin

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,592LikesLikes