Reply To: Odg: Uspostava islamske drzave!!!

#10432
AvatarAnonimno
Neaktivan

@Bushra je napisala

Prvo pitanje; Imas li i jedan dokaz iz Kitaba i sunneta da su revolucije/narod metod uspostave islamske drzave?

Kao prvo, ja nisam ni rekao da je u državama koje sam nabrojao narod uspostavio islamsku državu! Napisao sam da se narod oslobodio diktatorskih režima i nakon toga sam odlučio u kakvoj će državi živjeti i kako će ona biti uređena. Prema dosadašnjim rezultatima, ni u jednoj od tih država (Jemen, Egipat, Tunis, Libija) nije uveden šerijat u pravom smislu. Da je narod htio šerijat u tim državama onda bi ga sigurno i uveo. Ovako su se odlučili na neki oblik demokratije uz primjenu (mada selektivnu) nekih šerijatskih propisa. E sada bi Al Kaida u Jemenu svrgnula novu vlast jer smatra da ona nije dovoljno islamska. To što je oko 80% građana Jemena odlučio da želi takvu vlast i tako uređenu državu je nebitno? Je li Jemen država jemenskog naroda (cijeloga) ili samo država Al Kaide i minorne populacije u Jemenu koja je podupire?
Slično je i sa Tunisom u kojem je na vlast došla islamistička partija. Svi su očekivali da će oni uvesti šerijat, ali to se nije dogodilo. Je li se iko upitao zbog čega su se ti islamisti koji su godinama bili proganjani i ubijani od strane diktatorskog režima odlučili da ovako urede ustav/državu? I ponovo se to nije svidjelo Al Kaidi pa al-Zawahiri poziva narod Tunisa da se digne na ustanak i sruši novu vlast. Je li iko ustao na ovaj poziv al-Zawahirija? NIJE! Ovdje ti je i odgovor na drugo pitanje.

Trece pitanje: Ko i sta danas vlada pomenutim drzavama?

Pa to valjda i sama znaš. U Egiptu vlada Muslimanska braća (odnosno vladat će u punom opsegu kada se vojska povuče :)). U Jemenu vlada predsjednik kojeg je izabralo 80% građana te zemlje. U Tunisu vlada islamistička partija Ennahda. U Libiji je pobijedio Jibril, liberal. I šta bi sada al-Zawahiri i Al Kaida mijenjali sve to što je narod odlučio? A koliko su oni (Al Kaida) dali za rušenje režima u tim državama? Nisu ni prstom mrdnuli jer su smatrali da narod nema šanse da sruši režime u tim državama. No, očito su pogriješili pa sada u Siriji pokušavaju ne ponoviti istu grešku. Ali Sirija je malo prekomplikovana i previše je interesnih grupa tu prisutno tako da ni tu neće imati nikakve šanse. Šta su napravili u Afganistanu zadnjih 10 godina? APSOLUTNO NIŠTA!

Zatim, zar mislis da Allah subhanehu we te'ala nije znao da ce doci vrijeme kada ce se ratovi voditi sofisticiranim sredstvima, pa je logiku prepustio Svojim stvorenjima da zakljucuju metod uspostave Njegova zakona? Jer to se zakljucuje iz tvog govora, da danas Kur'anski ajeti o dzihadu nisu primjenjivi, je li tako?!

Ne donosi sama zaključke i ne potvaraj! Allah je dao jasne upute u Svojim Objavama i svaki musliman je dužan da se pokorava tome. No, problem je što te Objave mnogi tumače onako kako njima odgovara, odnosno ne postoji konsenzus oko mnogih pitanja. Sve što je napisano u Kur'anu je primjenjivo i tu nema dvojbi, samo ne može svako na sebe uzeti ulogu da to primjenjuje jer nismo svi tome dorasli!

Sta ovo znaci? Zelis da ummet izgine drzeci kartone u rukama umjesto pusaka, to je demo(n)kratski metod etnickog ciscvenja sto predlazes.I de te kartone primijeni u evropi za uspostavu islamskog sela ne drzave.

A ja sam napisao: “Jasno je da je put uspostave islamske države dawom dugotrajan i mukotrpan posao i da bi se sve to brže i jednostavnije uradilo ratnom opcijeom.”

Pa ti sestro @Bushra vodiš džihad dawom na ovom forumu…Tvoj je džihad i briga o djeci, o porodici. Zar je to što ti i mnogi drugi radite nevažno? Budi malo objektivnija i nemoj da te mržnja ili prevelika volja da postigneš nešto više toliko zasljepljuje. Budi ponosna na sebe i ono što činiš, ali nemoj biti toliko netrpeljiva prema drugima! Nemoj da te iznervira neki post kojeg, by the way, nisi dobro ni pročitala ni razumila. Pa onda demonstriraš svoju moć tako što ćeš nekoga banovati. Nisi takva bila na starom forumu, npr. kao sestra @Zeyneb koja je vodila bitke protiv muškaraca. Ni vas dvije se ne razumijete uvijek, ali to nije razlog za svađu. Razumijem da ti je teško nositi se sa svim problemima i zbog toga ti halalim.

Ti opet možeš demonstrirati svoju “moć” moderatora i banovati me, izbrisati ovaj post na koji sam utrošio cijeli sat. Ali moć pripada samo Allahu, to ne zaboravi! Ako ti nešto nije jasno od ovoga što sam napisao, a mogao sam još više no bojim se da ne utrošim vrijeme uzalud, samo pitaj i ja sam tu da ti odgovorim. Ako me ponovo banuješ, ja ću ponovo doći da ti odgovorim kao što sam sada. Tvoj brat u vjeri i tvoj zemljak Ayni!

Najnoviji članci

Libija: Francuski avioni bombardovali bazu Al-Vatija, Rusi okupirali naftno polje

0
Neimenovani vojni zvaničnik proislamske libijske vlade u Tripoliju, izjavio je tursku novinsku kuću Anadoly Agency (A) da su neidentificirani vojni avioni u noći subote na nedjelju izveli napad na bazu Al-Watiya.

Pratite nas na Facebooku

5,587LikesLikes