Reply To: Odg: Uspostava islamske drzave!!!

Nova naslovna forums ISLAM Džihad Uspostava islamske drzave!!! Reply To: Odg: Uspostava islamske drzave!!!

#11130
AvatarAnonimno
Neaktivan

pupavac2011 post=5833 wrote: Pa šta s tim? nije bilo u smislu Šta ima veze, nego u smislu da je moguće da neko strada i kad nema ratnih dejstava. Ponovo ti napominjem. Sjeti se šta je Allah obećao iskrenim muslimanima-Dženet, pa se nemoj sekirati za one koji poginu neplanirano. Da se spriječi proljevanje muslimanske krvi kako bi ti volio (a naravno da bi svi mi volili da se ne prolije ni kap nevinih ljudi) možda bi moglo kad bi se vojske iskupile na poljani i pokrenuli bitku. Ovako… u današnje vrijeme nikad ne znaš ko je stobom na forumu, fejsu, a u ratu se vidjelo da ne znaš ni ko je u rovu s tobom. Svačijie djelo će se ocjenjivati prema nijetu i završetku, pa oni koji se bore valjda znaju zašto se bore, a oni koji “slučajno” stradaju došli su na mjesto svog završetka, jer im je tu bilo propisano i tu se nema šta misliti zašto je to tako.
I taj dječak da nije stao na minu, možda bi pao avion na njega, ali je on taj dan i taj čas morao okončati svoj boravak na dunjaluku jer je taj čas davno određen.
Allah te pomogao.

Hvala na odgovoru, i vjeruj mi da nisam nikad ni naslutio da ti je svejedno sto je djete poginulo. Da sam tako mislio ne bih se upustio u razgovor sa tobom. Sto posto si u pravu da je nemoguce podpuno zaustaviti krvoprolice nevinih ljudi kada se sukobi vode na nacin na koji se vode, ali mislim da mozemo vise uraditi da smanjimo to krvoprolice.

U drugu ruku, interesantno mi je kako si primjenio da je “slucajno” stradalim propisan taj cas. Bojim se da je opasno tako tumaciti. Kolebam se sa ovim jer cvrsto vjerujem da Svemocni Allah zna kome i kada dolazi njihov cas, ali nam isto kaze: “I ne ubijajte nikoga koga je Allah zabranio ubiti, osim kad pravda zahtijeva! A ako je neko, ni kriv ni dužan, ubijen, onda njegovom nasljedniku dajemo vlast, ali neka ni on ne prekoračuje granicu u ubijanju, ta njemu je data vlast.” (Al-Isra 33) Bi li ove rijeci bile potrebne ako je to ubitstvo odredjeno?

A za primjeran odgovor ti dajem + na reputaciju.

Najnoviji članci

Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne...

0
"Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu." (Kur'an, 2:120) Ovo je stvarni problem. Njima (jevrejima i krščanima, op.rec.)...
kraljevska ulema

Židovi muslimanskog ummeta

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes