Reply To: Odg: Uspostava islamske drzave!!!

Nova naslovna forums ISLAM Džihad Uspostava islamske drzave!!! Reply To: Odg: Uspostava islamske drzave!!!

#8812
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ima i takvih koji kazu: “Bojimo se ako bi se izborili za islamsku drzavu i da dan ili dva poslije toga ne uslijede kontra reakcije na to, i da se unisti sve ono sto smo bili postigli borbom. “
Takvima odgovaramo da je uspostavljanje islamske drzave, izvrsavanje Allahovog naredenja. Od nas se ne trazi da baziramo nas rad i ocjenjujemo ga po rezultatima. Nasa duznost ja da izvrsimo ono sto nam Allah nareduje. Protagonisti ovih ideja, od kojih nema nikakve koristi, zele samo da odvrate muslimane od izvrsavanja onoga sto im je duznost. A to je u ovom slucaju uspostavljanje Allahovog zakona Seriata na Zemlji. Oni kao da zaboravljaju, da padom ateistickog rezima I uspostavom islamskog, sve stvari prelaze u ruke muslimana. A onda je nemoguce da se takav poredak lahko srusi. Islamski zakon Seriat u svojoj biti pociva na pravdi. A pravdu svako cijeni, voli i podrzava. Cak oni koji strahuju od neuspjeha, neka im primjer, koji Allah dz.s. navodi u suri Al-Hasr, o licemjerima, koji iskazuju neprijateljstvo spram muslimana, posluzi za smirenje i sigurnost:
“Zar ne vidis kako licemjeri govore svojim prijateljima, sljedbenicima knjige koji vjeruju: Ako budete protjerani, mi cemo sigurno s vama poci i kad se bude ticalo vas, nikada se nikome necemo pokoriti, a ako budete napadnuti, sigurno cemo vam u pomoc priteci, a Allah je svjedok da su zaista lasci. Ako bi bili protjerani, oni ne bi s njima posli; a ako bi bili napadnuti, oni im ne bi u pomoc pritekli, sigurno bi pobjegli, oni bi bez pomoci ostali. Oni se vise boje vas nego Allaha, zato sto su oni ljudi nerazumni.” (Al-Hasr, 11-13.)

Ovo je Allahovo obecanje. Uistinu licemjeri kada vide da je snaga na strani muslimana i islama, oni ce se svrstati u njegove redove. Zato cesto,ne treba se osvrtati niti predavati bilo kakve paznje mnogim njihovim misljenjima I proglasima, jer ona brzo hlape i gase se. A takav stav ce biti i svih drugih neprijatelja islama. Munafici su ovdje spomenuti kao uzrok neprijatelja islama. Allah dz.s. je rekao:

“O vjernici, ako Allaha pomognete, i On ce vama pomoci i korake vase ucvrstiti.” (Muhammed, 7.)

Najnoviji članci

Palestinski premijer o Trumpovom “sporazumu stoljeća”: Nije to mirovni plan za...

0
Palestinski premijer Mohammad Shtayyeh izjavio je da je najavljeni bliskoistočni mirovni plan američkog predsjednika Donalda Trumpa ustvari plan kojim Trump i izraelski premijer Benjamin...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes