Reply To: Odg: Uspostava islamske drzave!!!

Nova naslovna forums ISLAM Džihad Uspostava islamske drzave!!! Reply To: Odg: Uspostava islamske drzave!!!

#8615
Avatar
Anonimno

Ayni post=3018 wrote: Džihad je NEMOGUĆ bez postojanja države.
Razlog i uslovi da DŽIHAD ne može biti bez države leže u tome što bi se bez države to smatralo FASADOM (anarhijom,haosom).
Kako je moguće da grupa koja nema legalnu ovlaštenost države sprovodi Džihad, kada ta grupa nema ni ovlasti niti autoriteta da nešto proglašava opravdanim za Džihad?
Allah ne voli nered, anarhiju, ne pravdu, nepravedno ubijanje… niti nepravedne vlade, sisteme. Anarhija i nered nisu cilj Džihada, nego su nešto suprotno od njega.

Pa vidim ja nesto ne ide kako treba, kad ono insan izabrao da borbom dođe do države, hajte ljudi lepo glasajte, to je ono što nama treba… da Allah sačuva…
Ma vidim ja da ti si pravi alim, tvoji dokazi su nepobitni toliko da… da… da….da… hhhmmm!!!
Epaa paša moj, da čitaš i izučavaš ono što treba i kod koga treba (nemoj me samo pitati šta je to i ko su ti kod koga treba čovjek izučavati, jer te informacije nećeš izvući, barem ne od mene) saznao bi kako je moguće da neko proglasi džihad bez države.

U pravu si, subhanAllah, zaista Allah ne voli nered itd., zato je i uspostavljen džihad danas protiv onih koji nered čine na zemlji, i kako bi red zavladao, makar munaficima bilo mrsko.

Hvala Allahu na uputi, interesuje me Ayni, dokle ćeš izdržati na ovom forumu, ili si možda ovde došao zbog plate, jer tako ti je naređeno…

Novo na sajtu

Putin Erdogan Rouhani

Rusija, Iran i Turska dogovorili ustavnu komisiju za Siriju

Lideri Rusije, Irana i Turske objavili su sinoć kako su dogovorili formiranje komisije zadužene za izmjenu sirijskog Ustava kao dio političkog rješenja za rat...

Iskušenja srca

grijesi ogranicavaju um

Grijesi su uzrok ograničenja uma