Reply To: Odg: Važno pojašnjenje za članove džihadskih foruma!!!

Nova naslovna forums ISLAM Džihad Važno pojašnjenje za članove džihadskih foruma!!! Reply To: Odg: Važno pojašnjenje za članove džihadskih foruma!!!

#8807
AvatarAnonimno
Neaktivan

We alejkumusselam,
pošto vidim da ova tema danima stoji i da niko nije imao vremena da prevede ovaj tekst, ja sam se malo potrudio pa bujrum. Ako ima nekih grešaka halalite, jer moj arapski nije baš perfektan.

VAŽNO POJAŠNJENJE ZA ČLANOVE DŽIHADSKIH FORUMA

Poštovana braćo, članovi džihadskih foruma. Želim pojasniti neke stvari za koje smatram da je se moraju pojasniti.

Prvo/ Dobili smo brojne poruke o raznim pitanjima u Somaliji a u vezi sa nekim vijestima koje su procurile. U vezi s tim želim pojasniti nekoliko stvari:

1. Pokret «Šebab al Mudžahidin je džihadski pokret za koga su potvrdili vođe džahida u svijetu kao i ulema da su na pravom putu i vjerovanju, što su pokazali kako svojim djelima primjenjujući šerijat tako i riječima. Predali su se Allahu i vratili mu se. Svi su saglasni da je to pokret koji ima moć i koga podržava muslimanski narod Somalije.

2. Nedavno je objavljen intervju sa šejhom Alijem Dirijem – Allah ga poživio. U ovom intervu-u su postavljena pitanja svake vrste te su tako postavljana pitanja oko mnogih nejasnoća u vezi pojedinih pitanja iz džihada u Somaliji ili stanja mudžahida muhadžira koji se tamo nalaze kao i neka druga pitanja. Čekamo da fondacija «al Ketaib» oobjavi odgovore iz ovog intervjua.

Iz tog razloga ne dozvoljavamo objavljivanje nikakvih neistinitih ili nepozdanih vijesti koje se tiču Somalije. Preporučujemo braći da ne budu saveznici Tima za elektronske komunikacije u sastavu Američkog Ministarstva vanjskih poslova koji je zadužen za blaćenje Islama i kritikovanje mudžahida bilo gdje da se nalaze.

Drugo/ Global Islamic Media Front je i izdao obavještenje 15.12.2011. pod naslovom « Obavjest u vezi objavljivanja lažne verzije programa «Tajne mudžahida u kojima su spy (špijunski) fajlovi» u kome je upozorio forum «Ušak al Hur al Islamiya « nakon što je objavljena verzija programa Tajne mudžahida u kojima je bio spy fajl i lažna verzija programa kao da se radi o novoj verziji na ovom forumu.

Obratili smo se rukovodstvu foruma, preko jednog od njegovih članova, ali nismo dobili nikakav odgovor, što nas je navelo da podsjetimo na ovo upozorenje sa ciljem da upozorimo braću da ne vrše download tog programa koji u sebi sadrži spy fajlove. Tvrdimo da nemamo nikakve veze s ovim. Savjetujemo rukovodstvima svih foruma da budu što odgovorniji.

Također imamo radosnu vijest da radimo na izradi programa Tajne mudžahida u formi koja neće dozvoljavati da se na web stranicama poigravaju s njim u smislu da instaliraju u njega spy fajlove kao što se desilo na ovim web stranicama. Uskoro će, uz Allahovu pomoć, biti objavljen ovaj program.

Treće/ Dobili smo, putem privatnih poruka, vijesti o osobnim aktivnostima neke braće što nas ponekad sprječava da ih objavimo zbog koordinacije sa braćom u medijima koje se bave ovom problematikom. Na osnovu toga, molimo svakog brata koji želi dati doprinos da nam se obrati i izloži na koji način može doprinijeti medijskom džihadu.

Ovom prilikom pozivamo svu braću koji imaju iskustva u medijima bilo da se radi o projektovanju, prevođenju, zvučnoj tehnici ili video produkciji da nas kontaktiraju radi učešća u potpori promocije džihada. Također, obavještavamo braću koja nam pišu preko pošte Fronta da nam pošalju svoj Email u svojim porukama kako bismo im mogli odgovoriti. Podsjećamo braću na koji način nas mogu kontaktirati (Redacted)

Ne zaboravite nas u svojim dovama.
Vaš brat iz Global Islamic Media Front-a.

Praćenje vijesti o mudžahidima i podsticanju vjernika.

Najnoviji članci

Habbab ibn el-Erett – učitelj muslimana i strpljivi mudžahid

0
NJEGOVO IME I PORIJEKLO Njegovo ime je Habbab, sin je El-Erettov, a on Džendelov, a on Sa'dov, a on Hazimov, a on Ka'bov, a on...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes