Reply To: Odg: Vjerodostojnost i tumacenje hadisa (u slucaju da je vjerodostojan)???

Nova naslovna forums ISLAM Sunnet i Hadis Vjerodostojnost i tumacenje hadisa (u slucaju da je vjerodostojan)??? Reply To: Odg: Vjerodostojnost i tumacenje hadisa (u slucaju da je vjerodostojan)???

#10956
AvatarAnonimno
Neaktivan

@ Ibn Qajjim i Zajko. Greske u koracima. Ibn Qajjim je malo zestoko uletio pa ga je Zajko isto tako pogresno docekao.
Tipkanjem se nemozemo izraziti kako treba a i jos zvuci hladno. Tako cesto mada i nehtijeli upadamo u nesporazume.
Na kraju krajeva sve ispadne bezveze. A dva brata…
Ramazan je. Vas dvojca cete sad halaliti jedan drugom na nesporazumu. Da vidimo ko ce prije?. Allah vas nagradio i priblizio srca mumina. Amin.

”I ne budite kao oni koji su se razjedinili i u mišljenju podvojili kada su im već jasni dokazi došli – njih čeka patnja velika!“ (Ali Imran, 105)

… I čvrsto se držite Allahova užeta, nemojte se razjedinjavati! (Ali Imran, 103)

Šaljući dvojicu daija (Muaza i Ebu Musaa, r.a.) u Jemen, poslanik salallahu alejhi we sellim im govori: ”I međusobno se slažite i nemojte se razilaziti!“ (Buharija, br. 3038, i Muslim, br. 4623)

Opisujući prave vjernike kaže: ”Vjernici u svojoj međusobnoj ljubavi, milosti i osjećajima jednih prema drugima su poput tijela, kada se jedan organ razboli, cijelo tijelo zahvati nesanica i groznica.“ (Muslim, br. 6751)

Najnoviji članci

Zadnje riječi Omara Muhtara

0
Omar Muhtar je predvodio džihad protiv italijanskih kolonizatora od 1920-1930. godine. Imao je 70 godina kada je teško ranjen i zarobljen od strane kolonizatora. Dijalog...
Odgoj djece

Kako odgojiti pokornu djecu?

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes