Reply To: Odg: Vjerodostojnost i tumacenje hadisa (u slucaju da je vjerodostojan)???

Nova naslovna forums ISLAM Sunnet i Hadis Vjerodostojnost i tumacenje hadisa (u slucaju da je vjerodostojan)??? Reply To: Odg: Vjerodostojnost i tumacenje hadisa (u slucaju da je vjerodostojan)???

#10957
AvatarAnonimno
Neaktivan

صلاح الدين post=5671 wrote: @ Ibn Qajjim i Zajko. Greske u koracima. Ibn Qajjim je malo zestoko uletio pa ga je Zajko isto tako pogresno docekao.
Tipkanjem se nemozemo izraziti kako treba a i jos zvuci hladno. Tako cesto mada i nehtijeli upadamo u nesporazume.
Na kraju krajeva sve ispadne bezveze. A dva brata…
Ramazan je. Vas dvojca cete sad halaliti jedan drugom na nesporazumu. Da vidimo ko ce prije?. Allah vas nagradio i priblizio srca mumina. Amin.

”I ne budite kao oni koji su se razjedinili i u mišljenju podvojili kada su im već jasni dokazi došli – njih čeka patnja velika!“ (Ali Imran, 105)

… I čvrsto se držite Allahova užeta, nemojte se razjedinjavati! (Ali Imran, 103)

Šaljući dvojicu daija (Muaza i Ebu Musaa, r.a.) u Jemen, poslanik salallahu alejhi we sellim im govori: ”I međusobno se slažite i nemojte se razilaziti!“ (Buharija, br. 3038, i Muslim, br. 4623)

Opisujući prave vjernike kaže: ”Vjernici u svojoj međusobnoj ljubavi, milosti i osjećajima jednih prema drugima su poput tijela, kada se jedan organ razboli, cijelo tijelo zahvati nesanica i groznica.“ (Muslim, br. 6751)

BarekAllahu fikum Salahudine. Kratko ali poucno! Sto se mene tice ne samo da sam spremam da bratu (zajki) halalim, spreman sam i da zatrazim halal ako sam ga necim uvrijedio?

Zajko, brate koja tema, kakva rasprava i gubljenje vremena???

Ja sam javno postavio pitanje, ako neko zna da mi odgovori, nisam tebe licno pitao niti prozvao. Sam si komentarisao moj post neshvativsi ga kao pitanje, pa sam ja napisao jeli trebalo da utipkam 20 upitnika da bi ti razumio moj post kao pitanje, te si nakon toga (ne)svjesno iznio nekoliko potvora na mene.

Napominjem na kraju da ja nisam niti zapoceo raspravu niti smatram da ovim gubim vrijeme!

Najnoviji članci

Kina najavila nastavak svoje genocidne politike prema ujgurskim muslimanima

0
Komunistička Kina je saopštila da će nastaviti sa sprovođenjem terorističke politike koncentracionih logora spram ujgruskih muslimana u okupiranom Istočnom Turkistanu, muslimanskoj zemlji koja je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes