Reply To: Odg: Yemen.

#8629
Avatar
Anonimno

@Ebu-Habib Glas na videu vise da nije od sheyha ra. nego da jeste. I da jeste, video je postavila prljava medhalijevsko-murdzijska stranica ili glasilo na nasim prostorima. Sekta poziva u pokornost tagutima-shejtanima ili danasnjim vladarima gdje u isto vrijeme proganja i naziva haridzijama one koji ustanu protiv tih vladara.
Evo ti video sa prevodom od sheyha Albanija ra. po pitanju shehidskih akcija.
http://www.youtube.com/watch?v=-T2VhjPimsk
Slusalac: U Modernom ratovanju, postoji nesto pod nazivom “komando operacije” ili Samoubilacke grupe.

Shaykh: Da.

Slusalac: Mogli bi biti neprijatelji koji uzrokuju stetu muslimanima,zbog toga sto postavljaju komando grupu ili “samoubilacku grupu” koja postavlja bombe, i oni/one raznose neprijateljske tenkove.
Kakva je odredba ili misljenje na ovo, i jeli ovo samoubistvo?

Shaykh: Ne, samoubistvo je kada se ubijes da bise kotarisao/rijesio svog uzasnog/teskog zivota, ali to o cemu pitas, nije samoubistvo.
Ustvari, to je Dzihad na Allahovom swt. putu.
Moras ovde zabiljeziti(znati), da ovo nemoze biti izvrseno po tvom licnom akordu ili prohtijevu. Ovo bi trebalo biti izvrseno po naredbi Generala Armije(Emira). Ako je General ili Emir u mogucnosti da zrtvuje ovog vojnika(Mudzahida) I on uvidi da ce ovakva akcija ubiti mnogo nevjernika, onda zadnja rijec pripada njemu(generalu) i ti ga moras poslusat. Cak i ako ne zelis, ti moras poslusati i izvrsiti naredbu.

Slusalac: Nema stete?

Shaykh: Nema stete.
Zato sto mi ovo ne nazivamo samoubistvom. Samoubistvo je jedno od najvecih zabranjenih stvari/radnji u Islamu. Niko ga ne pocini osim onih koji su ljuti na svoga Gospodara, poricuci Allahovu swt. odredbu nad njim. Mi trazimo utociste kod Allaha swt.
Ali vojnik(mudzahid) je slican Selefu, koji je znao napadati velike grupe nevjernika, s nicim osim samo sa sabljom dok se nebi susreo sa smrcu.
I on je bio strpljiv i cvrst zato sto vjeruje da trazi/ocekuje Dzenet.
Ogromna je razlika izmedju onog koji preseli na ovakvom putu Dzihada, i onoga koji se rijesi svog zivota.
Ili ako bi covjek to ucinio po svom licnom akordu/nahodjenju.
Zato sto ovo ide pod “bacanje samog sebe u propast”.
Ako General Armije/Emir, poznaje bojno polje i njegovu stvarnost, i sve efektivne faktore, onda je ova akcija/dijelo podsticajna.

Salam alaykum.

Novo na sajtu

cilj i smisao vježbanja

Cilj i smisao treniranja borilačkih vještina, trčanja i sportskih vježbi

Krajnji cilj i smisao svih spomenutih vještina (trčanje, borilačke vještine, sportske vježbe, op. PV), poznatih u početku islama pod zajedničkim imenom el-furusijja (viteštvo), bio...

Iskušenja srca

grijesi ogranicavaju um

Grijesi su uzrok ograničenja uma