Reply To: Odg: Yemen.

#8540
AdminAdmin
Keymaster

Ebu Faruk post=2933 wrote: Tesko je iskrenom vjerniku da se postavi u ovakvim slucajevima.
– Radovati se sto je ubijeno 100 tagutskih sluga i vojnika.
– Biti tuzan sto je poginulo 100 muslimana.
A Allahov sud je zadnji!

Kako je izvijestio Yemen Post, broj ubijenih vojnika u jučerašnjem napadu na vojnu jedinicu u Sani je dostigao cifru od 120 vojnika, dok je 350 ranjeno, od kojih su mnogi u kritičnom stanju.

Bombaš koji je bio obučen u vojnu uniformu aktivirao je eksploziv na sebi u toku generalne pripreme za vojnu paradu koja je bila planirana za danas u čast godišnjice ujedinjenja sjevernog i južnog Jemena. Svi ubijeni su bili vojnici.

Džihadska grupa Ensarije Šerijata, koja djeluje na jugu Jemena i koja pod svojom kontrolom drži nekoliko oblasti i gradova u provinciji Ebjen, gdje je uspostavila Šerijat, preuzela je odgovornost za ovaj bombaški napad, prema navodima mas medija.

Kako su mediji danas prenijeli, grupa Ensarije Šerijata (Al-Kaida na Arapskom poluotoku) je saopćila da je napad u Sani odmazda za američki rat protiv njihovih pristalica na jugu zemlje.

“Osvetit ćemo se uz Allahovu pomoć i plamenovi rata svuda će vas stići, i to će biti početak džihada za odbranu časti i svetinja”, navodi se u sopćenju koje je upućeno vojnim komandantima Jemena, prenose mediji.

Međutim, zvanične potvrde ove izjave još uvijek nema na džihadskim web sajtovima.

Ensarije Šerijata su ranije optužili jemensku vladu da nije ništa drugo do američki sluga u borbi protiv onoga što Amerika naziva „islamskim terorizmom“. Zapravo, Ensarije Šerijata tvrde da je jemenska vojska pod kontrolom američkog ambasadora u Sani, čak i u stvarima od male važnosti, prema sporazumu od prije mjesec dana (detaljnije ovdje, op.PV).

Ovaj napad je došao usred žestoke ofanzive jemenskih marionetskih snaga na položaje jemenskih mudžahida na jugu zemlje. Jemenska vojska potpomognuta tenkovima i avijacijom, te saudijskim bombarderima i američkim bespilotnim letjelicama, već više od nedjelju dana pokušava povratiti kontrolu nad izgubljenim gradovima. U ovom cilju, angažiran je i veliki broj plaćenika i prerušenih vojnika u civilu, koji su medijima predstavljeni kao narodni komiteti.

Borba protiv jemenskih mudžahida se vodi i na ideološkom planu. U tom cilju su vidne aktivnosti jemenskih murdžija, koji pozivaju muslimane u pokornost „legitimnom vladaru“ zemlje, nazivajuće sve one koji se bune protiv vladara haridžijama, čak i one demonstrante koji zagovaraju demokratiju i sekularizam.

Napad na jemensku marionetsku vojsku je izazvao, kako se i očekivalo, osudu vodećih svetskih sila i ličnosti. Nad marionetskim žrtvama, koji su poginuli služeći krstaško-cionističkim interesima, „zaplakali“ su njihovi gospodari, izmađu ostalih Sjedinjene Američke Države, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun i visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, navodeći da počinioci moraju biti izvedeni pred „lice pravde“. Međutim, kada su američke bespilotne letjelice i saudijski bombarderi u više napada u Jemenu pobili na stotine civila, žene i djecu, niko od pomenutih dušebrižnika nije spominjao niti pravdu, niti njeno lice (o samo jednom ovakvom masakru pogledaj ovdje, op.PV). Ali, kada se ubijaju njihovi poslušni psi iz redova otpadnika od islama, onda vidimo izljeve lažnog bijesa, „srceparajuće“ tuge i „očinske“ zabrinutosti od strane krstaško-cionističkog saveza, jer njih, zaista nije briga za ove otpadnike, ne samo u Jemenu, već i širom islamskog svijeta, jer na njih gledaju kao na obične pse čuvare. Zapravo, ugled ovih marioneta kod njih je manji od ugleda koji u njihovim očima uživa jedan pas na Zapadu, ali su im marionete potrebne u borbi protiv „islamskog terorizma“.

U cijeloj ovoj priči, najjadniji su otpadnici koji su za račun krstaša i cionista ostavili svoju vjeru, boreći se protiv Allahovog Šerijata, izgubivši tako i dunjaluk i ahiret i ostavljajući iza sebe „uplakanog“ Ban Ki Muna i ostalu bandu!

(Agencije / Put vjernika)

Najnoviji članci

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Pratite nas na Facebooku

5,589LikesLikes