Reply To: Odg: Zabluda Mustafe Cerića

#6446
Anonimno
Neaktivan

Jaseer 2012 post=618 wrote: AK47 napisao/la:

Volio bih da me niko pogrešno ne shvati (a neće inšaAllah sem ako ne bude htio tako) ali brate razlika između dove priikom grmljavine i shvatanja da zakonodavstvo pripada samo Allahu je ogromna. Apsolutno ništa u Islamu nije nebitno, znači nisam to rekao. Sve je bitno i sve se treba učiti, ali akida uvodi u Džennet a ne kišna dova

Tačno je akhi da ispravna akida uvodi čovjeka u Džennet Allahovom milošču i tačno je i to da ja ogromna razlika između dove prilikom grmljavine i da zakonodavstvo pripada samo Allahu; ovim primjerom sam htio reći kako se mnogi okupiraju određenim pitanjima u islamu a zapostave neka druga koja su također dio vjere..da te Allah nagradi što si me napomenuo da sam izostavio spomenuti treću skupinu koja se drži srednjeg puta onu koja će smatrati nekoga otpadnikom od Islama kada se uspostave dokazi i otklone prepreke…..

:barek1:

Amin i tebe.

Dobar si ti i primjer dao jer uistinu ima takvih. Samo je moje mišljenje da je bio na lošem mjestu primjer i može neko zaključiti da svi ovdje koji su protiv Cerića ništa drugo ne rade nego tekfire Cerića a Allah najbolje zna da je to mnogo daleko od istine.