Reply To: Odg: Zabluda Mustafe Cerića

#6325
Anonimno
Neaktivan

DrugiMail Mailan post=474 wrote:

Pazi, ne radi se ovdje o meni i o mom znanju. Stvar je u tome da ces ti morati stati pred Allaha pa navesti tih 10 stvari jer si ti proglasio kafirom musrikom a ovaj drugi brat dodao i tagutom, covjeka koji za sebe kaze da je musliman. Reis Ceric za sebe kaze da je musliman a ti kazes da nije. Sad vam valja sve trojici (dodacu i ovog brata sto je prosirio optuznicu sa rijecu tagut) stati pred Allaha pa to raspraviti. Ti, ovaj brat i reis. Moze potrajat sekundu, moze potrajati sat, moze potrajati dan a mozete stojati i nekoliko godina dok ne rascistite.

Lijepo je od tebe što spominješ Sudnji dan i stajanje pred Allahom, jer se trebaju vjernici podsjetiti na to. Međutim, upravo zato što se bojim stajanja pred Allahom, zauzeo sam stav prema Ceriću kao prema predvodniku zablude i kufra. Zašto? Zato što se bojim Allaha, jer je Allah uslovio našu vjeru, ispravnost islama, ODRICANJEM od predvodnika zablude i kufra. Ajeti su citirani gore od strane ex-Pantera, pa da se ne ponavljamo. Onaj ko misli da može ostati musliman, a obožavaoce krave, Isusa i demokratije nazvati muslimanima, taj je u velikoj zabludi.
Čovjeku nije opravdanje za činjenje kufra to što je na nekoj poziciji, pa je navodno prinuđen! Ili ono čime šejtan zavodi svoje sljedbenike rječima: Ako ne dođem ja na vlast, doći će neko drugi, gori od mene! Ovo važi ako dolazak i opstanak na vlasti nije kufr i širk.

Dakle, čude me ljudi koji brane Cerića iako znaju o njemu:
1. da je rekao “Zakon nije u Knjizi, zakon je u srcu”.
2. da stalno čestita kršćanima rođenje Isusa (Isaa a.s.)
3. da kaže: “Ja ne znam dal će nam Bog uskoro poslati poslanika”, što je očit kufr koga će negirati samo inadžija i oholnik i oko ovoga se ne raspravljaju ni dvije koze u planini a kamoli razuman čovjek.
4. da kaže: “I oni muslimani koji su isključivi, koji tvrde isključivost samo svog spasenja, zasnovano na tome što su oni muslimani, mislim da oni nemaju prava na to”.
5. Primanje nagrade za širenje demokratije…

I da ne nabrajam još. Ne kažem da je svaka stavka gore pobrojana sama za sebe kufr, ali dovoljna je svaka od ovih stavki zasebno da diskreditira Cerića kao vodju muslimana.

Evo i jdnog video priloga: