Reply To: Odg: Zasto nas tekfire?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Zasto nas tekfire? Reply To: Odg: Zasto nas tekfire?

#11028
AdminAdmin
Keymaster

AbdulWehhabLAB post=5745 wrote:

Pa u cemu je onda razlika izmedju vas ? Mozes li mi objasniti RPG ? Nemoj mi samo reci :” On/Oni tekfiri IbnBaza,. ili Hizbollah i Hamas .
Ja bih htio da znam kako i gdje se razlikujete u tumacenju aqide i fikha ( asl – usul ) . Navedi mi tri razilazenja u asl- i tri u usulu – din`u ako ti nije tesko , Allah te pomogao .

Izgleda da ne moze ;]~

U to nemoj da sumnjas : )

Nekima je nemoguće dati odgovor koji će ih zadovoljiti, osim da isti bude iste (ili približno iste) temperature kao temperatura njihove usijane glave.

Pa u cemu je onda razlika izmedju vas ? Mozes li mi objasniti RPG ? Nemoj mi samo reci :” On/Oni tekfiri IbnBaza,. ili Hizbollah i Hamas .
Ja bih htio da znam kako i gdje se razlikujete u tumacenju aqide i fikha ( asl – usul ) . Navedi mi tri razilazenja u asl- i tri u usulu – din`u ako ti nije tesko , Allah te pomogao

Razlika je u temeljima, u definiciji ključnih akaidskih mesela, među kojima su propisi tekfira mušrika, definicija i shvaćanje hukma i tehakuma, definicija i shvaćanje pojma “kufr u taguta” itd.

O ovome na sajtu i forumu ima veliki broj tekstova, a iniciranje rasprave iznova nema smisla, pogotovo što se ova sekta (neoharidžije Nedžada Balkana) polahko urušava, pa bi rasprava o tome samo bespotrebno davala značaj ovoj sekti.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes