Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6456
Anonimno
Gost

SUAHES

Ghuraba reče: “A drugi koji nemaju pojma sta je tewhid i sta je suprotno tewhidu i sta znaci sehadet i sta je suprotno sehadetu, zamolila bih vas da ne ulazite u temu tj. u raspravu. Nego “zavrnite rukave” tako sto ce te preslusati dersove o tewhidu i sehadetu ima na stranici Stazom islama dersova koliko hocete. ” Ja sam poslušan po prirodi. Dakle, ne smijem imati uopšteno ljudsko mišljenje. Naravno, tako se najbolje “privlače” ljudi. Aferim!

Prije svega da ti kazem, covjek se prepozna po svom nacinu pisanja. Pa i ti SUAHES. Jeste da je sada otvoren novi Forumu pa se ne zna ko je ko ali se ljudi pocnu otkrivati, malo pomalo. A neki opet su zadrzali svoje nikove. Covjek moze imati svoje misljenje ali da se ne kosi sa Serijatom. Zasto je tebi SUAHES tako tesko da izgradis svoje misljenje ali u okviru Serijata?!

Ghuraba po drugi put: “Bracu koju si naveo cijenim, ali nemaju bas toliko znanja o ovoj meseli da bih tek tako prihvatila njihove potvrde. Znaci zelim da neko od brace koji imaju znanje poput Allahovoga_roba, musliman 33, RPG, Andol da potvrde da je brat Panter pogrijesio, odnosno gdje ste se vas dvojica razisli i ko je u pravu.” Pitam, da li si ti to vidovita pa znaš ko se krije ispod kojeg nicka i ko koliko ima kojeg i kakvog znanja? Dobro, ti tvrdiš za druge da imaju znanje. Mora da ih poznaješ?!, A mi nepoznati i novajlije – kupimo prnje i vani jer nam tu nije mjesto. Još jedan aferim!

Pa osobe koje ja navedoh doista imaju znanja i otici na stari Forum pa citaj postove nikova koje postavih. Osobe koje imaju znanje se jako lahko mogu prepoznati. Isto tako kada odes kod zubara vidis da nije svaki zubar odlican u svojoj praksi. Ali ne mozes znati da li je taj zubar odlican sve dok ne pokaze svoje znanje tj. praksu.

“A mi nepoznati i novajlije – kupimo prnje i vani jer nam tu nije mjesto. ” – ovo nisam ja rekla, ovo su tvoje rijeci. Budimo fer! Ovakva tumacenja tudih rijeci u negativnom smislu samo siju mrznju.

Ghuraba po treći put, jedan apsurd. Govori o tuđoj kulturi i bontonu, a zaboravlja pismenost. Vidim i ja i, mislim, da i znam ponešto (ono poznato kad i ćorava koka pokatkad potrefi poneko zrno). To je treći aferim i više ih neću tražiti.

Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, je imao najbolji ahlak i adab (kulturu i bonton), ali je bio nepismen.

Nema covjeka da ne pogrijesi u govoru ili djelu, samo je Allah, azze we dzelle, savrsen, svak voli da mu neko njegove greske na lijep nacin to ukaze, ali kada savjetuje druge onda suprotno to postupa. I na kraju da te Allah nagradi hajrom na tvojim sugestijama.