Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6392
Anonimno
Neaktivan

Brate yaseer upravo je to sto brat panter ne shvata da se prije svega moramo posvetiti nama samima, dawi, uspostavljanju cvrstog sheirata u nasim porodicima, cuvanju nase porodice od vatre, druzenje u ime Allaha, cvrsto drzanje Kurana i sunneta i poboljsanje odnosa sa bracom to su prioriteti na koje nam svi shejhovi ovog menhedza ukazuju.
Svakako brate suahes da svakog sljedbenika ehli sunneta zulja ovo sto tzv predstavnici IZ rade ali nazvati ih direktno “kafirima” je nesto sa cim moramo biti jako oprezni ako se bojimo Allaha. A ja se bojim Allaha da ne pogrijesim (jer smatram da video snimci nisu validan dokaz, postoji gomila drugih snimaka od zukurlica koje mogu ove opovrgnuti kao i dvosmislen govor) pa zbog toga ispastam, a normalno da cu se sloziti sa Ulemom da su to novotari sa mnogo opaski (kao sto je shejh Barcic rahimehullah govorio da ga Allah nagradi dzenetom inshallah) moramo biti pravedni. To je odredba od Gospodara:

“O vjernici, budite uvijek pravedni, svjedočite Allaha radi, pa i na svoju štetu ili na štetu roditelja i rođaka, bio on bogat ili siromašan, ta Allahovo je da se brine o njima! Zato ne slijedite strasti – kako ne biste bili nepravedni.”(En Nisa 135)