Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6400
Anonimno
Neaktivan

Stijena post=572 wrote: Halalite, malo sam iščitavao forum, ali ne nađoh nigdje to što sam tražio, ne bar u konciznoj i jasnoj formi, pa bih zapitao sljedeće:
Može li strana koja zagovara da je Zukorlić počinio djela kufra u kojima se ne može opravdati (pa ga je protekfirila), može li ta strana koncizno i jasno navesti Zukorlićeva djela kufra, sa jasnim dokazima? Brat Andol je spomenuo da je Zukorlić javno priznao da je špijunirao braću za račun srpske tajne službe (ili Srbije), što je svakako nevjerstvo po konsenzusu učenjaka, ali ovo nije potvrđeno. Čak i u ovom slučaju, donošenje propisa tekfira nije jednostavno, jer je možda čovjek prisiljen na tako nešto ili je “špijunirao” na način da ne naškodi muslimanima (na primjer izvještavao o informacijama koje nikako ne štete muslimanima, na primjer izvještavao o njihovim dnevnim uobičajenim aktivnostima: klanjao podne namaz, bio u prodavnicu, vozio se biciklom…)

Nadam se da ću dobiti adekvatan odgovor. Allah vas nagradio.

Procitaj temu cijelu od pocetka do kraja, ako ti Allah otvori srce da shvatis neke stvari shvatices, ako ne shvatis ja ti ne mogu crtati.
Da malo manje posjecujes medhalijevske sajtove, ne bi imao shubhi po pitanju pocinioca velikog shirka i kufra.
Evo jednu stvar cu ti spomenuti je dovoljna samo sto ljude poziva na glasanje.
Druga je stvar da govori da izlazak na glasanje nije kufr, pa da se pravda ima shubhe, nego on poziva. Jer ehli sunnet ne tekfiri murdjije zbog njihovih shubhi po pitanju imana sve doke je teoretski, a cim sprovedu u djelo onda se nisu sacuvali kufra.
Kome Allah svijetlo da taj ce svijetla imati, a koga ostavi u zabludi niko ga osim Njega Uzvisenog ne moze uputiti.