Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6401
Anonimno
Neaktivan

Brate EL Ukab nije problem rijeci novotar cak i munafuk, za to imamo prakticnih dokaza koje je svako video ali reci “kafir” je vec nesto krupno sto otvara mnoge dileme, ako kazes kafir onda su kafiri svi koji ga cvrsto i jednoglasno podrzavaju, time sebe postavljas u zamku, toga ovaj brat panter nije svestan i zato nema nikakvog hajra sto sa skrivenim nickom tekfiri. Niti zukurlic zna da ga je protekfirio, niti zna ko je on, mnogo ce mi pomisliti da je spijun, mnogi koji neznaju propise ce pomisliti da je haridziji, vise negativnih posledica nego hajra.

A da ne govorimo sto nema jasnih dokaza ni konsenzusa ucenjaka o tome.
Shejh idriz nikad nije rekao direktno da je zukurlic “kafir”
Hafiz Porca takodze, shejh Nusret ima video snimak ispod o jasnom upozorenju u pretjerivanju tekfira, nigde nije direktno protekfirio zukurlica niti ce protekfirit. Neznam zasto bi se neko poput cnre ovce izvdajao iz dzemata Ehli sunneta.

Ovako, ti si ocigledno nerazumna osoba. Koliko puta da ti ponovim. Ne samo meni nego i shejhovima i jos mnogim muslimanima
ovi video snimci nisu jasam dokaz jel kapiras to, ako ne kapiras izvrsi jednu anketu ovde, i vidjeces da je puno brace jako oprezno po pitanju tekfira jer je tu jako tanka nit ako tu nit prekines ode brat panter u “haridzije”. Zato su mnogi oprezni jer znaju ko su haridzije, zato je shejh Nusret jasno upozorio i sam on nije direktno nikad za zukurlica reko “kafir” a ti ako hoces da se izvdajas, radi sto hoces tvoj problem.

“Evo osvrnucu se na ovo sto sam ti kopirao, mada videa koja sam ti postavio gore od brata Adema su dovoljna, ali ocigledno ti ne zelis da ih prihvatis iz straha da ne bi morao da spustis tekfir na Zukorlica, a obaveza coveka je da kada vidi da neko ispoljava kufr da ga protekfiri, a dokaz za to imamo u suri kehf:
“I navedi im kao primjer dva covjeka: jednom od njih smo dva vrta lozom zasadjena dali i palmama ih opasali, a izmejdu njih njive postavili.”

I jos kaze”

“Na ovo mislim da nema potrebe da se osvrcem jer ja sam stari clan foruma, nisam novajlija, tako da nema potrebe da se pravdam tebi.”

Sta je ovo nego oholost, ja nisam stari clan foruma, otprilike sam oko dve do tri godine ovde. na Forumu ranije ne toliko cesto ali dovoljno da upoznam mnogo brace ovde. I nijedan od njih nije postupao ovako oholo.

I neznam zasto izigravas tvrdoglavca, jesam ti jasno odgovorio sta mije shejh idriz rekao, ja cu prije poslusati savjet shejha i biti oprezan po ovom pitanju jer ne postoje jasni dokazi, a i shejh nusret nije nikad direktno pokazao prstom na “zukurlica” i rekao on je “kafir” niti ce ikad uraditi, neznam dali ti to slusas nedzada balkana, posto su nasi shejhovi jako oprezni po pitanju tekfiru.
Drugo je reci novotar, munafik, ali reci “kafir” vec zahtijeva i povlaci za sobom odgovornost i posledice. Kojih ti nisi svestan ali ces se svakako uvijeriti, svi cemo stati pred Gospodarom svih svjetova.

Ja i ti smo zavrsili, jedino haridzije izbjegavaju da muslimanima daju sellam i nazivaju ih bracom, ne razgovaram vise sa osobom koju smatram bratom a ta ista osoba se oholi i pribegava haridzijskoj akidi.