Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6293
Anonimno
Neaktivan

Ja ne shvatam brate panter a ti shvatas, ja te nazivam bratom muslimanom a ti potezes sablju i opet ja po tebi ne shvatam, a ti si kao moj tekst shvatio pa dodajes rijec “samo” koju nisam napisao, a sto se tekfira tice brate panter pitaj bilo kog shejha na koji nacin i dali treba nekog da tekfirimo ako nemamo dovoljno znanja i dokaza, a da ne govorimo o tome ako nismo sredili stanje kod sebe i svoje porodice pa to zaobidzemo odemo u tekfir nekog treceg.
Mnogima su prve komsije u ocitoj zabludi a on zaobilazi da njima govori istinu i cini dawu a otiso na nekog o kome treba shejhovi i ehli sunnetski ucenjaci da govore i tekfire.
A druga stvar ja nikad ne pisem na osnovu neceg sto pretpostavljam vec na osnovu toga sto sam cuo na dersovima, pitao shejha o tome. Novotarima ih smatraju svi shejhovi sa jasnim dokazom, a dokaze vidzamo svaki dan u svakoj dzamiji pod okriljem IZ, na njihovim ucestvovanjima u mewludu i raznoraznim novotarijama.
A ti brate ako smatras da tije prece da tekfiris od dzihada sa samim sobom, dawe u svojoj porodici, komsiluku, okolini itd, onda se po tom pitanju necu sloziti stobom.

A Allah najbolje zna On je Sveznajuci

http://tewhid.ucoz.com/publ/video/idriz_bilbani/1_dio_upozorenje_na_pretjerivanje_u_tekfiru_idriz_bilibani/39-1-0-1903