Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6435
Anonimno
Neaktivan

Ex PANTER post=607 wrote: Ghuraba i ja cekam od njih da se jave, ali ocigledno da su zauzetii, a vecina tih brace jako dobro poznajem, i poznajem dobro njihov menhedz, a i oni moj.

Sud o ovim meselama treba da donesu daije i učeni, a ne mi (mislim na administraciju sajta), tako da mi je pomalo čudno da neko poziva nas kao one koji će presuditi (direktno ili indirektno).

Što se mene lično tiče, ja zaista nemam vremena da kvalitetno pratim raspravu, s vremena na vrijeme pogledam postove, i ono što mi je prvi utisak jeste da je tema postala pravo konfuzna. Ja lično imam prigovoriti stavovima i načinu dokazivanja i jedne i druge strane.
Prvo, strana koja napada Zukorlića i tekfiri ga, svoje argumente iznosi na nekompletan način. Da bi se kod naroda iznijela jedna takva optužba, da je vjerski poglavar kafir, treba tu izjavu potkrijepiti nepobitnim argumentima koji će sijati kao što sunce sija u po bijela dana.
Također, koliko sam vidio, brat ex-Panter nije odgovorio bratu sa nickom Stijena, koji mu je postavio nekoliko pitanja. Još ću da naglasim da ovo nije branjenje Cerića od tekfira ili optužbi za kufr, već briga o načinu spuštanja dokaza i dokazivanja. Jednostavno, pokazuje se neozbiljnost u ovome, što mnogima daje za pravo da posumnjaju u argumente ove strane, tako da razmišljam da temu zatvorim i/ili je čak obrišem. U dokazivanju se previše unose emocije, što kod čitalaca stvara utisak “usijanih glava”. Braća trebaju i moraju znati da forum prate obični muslimani, kao i oni koji nemaju svoj stav, jer su zbunjeni. Iznošenje argumentacije sa ispoljavanjem emocija nije ubjedljiv način dokazivanja, niti jedne niti druge strane.

Druga pak strana nema validnih argumenata kojima će pobiti prvu, tako da je za sada, koliko vidim, situacija na polju sučeljavanja argumenata – nerješena : )