Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6382
Anonimno
Neaktivan

Da Allah nagradi one dobronamjerne koji se trude da sprijece prepirku.

Halide ibn Velid cinis mi veliku nepravdu optuzujuci me za mnoge stvari.
Prvo ja nisam napustio dzemat muslimana. Ja sam elhamdulillah u dzematu muslimana, i u nasem mesdzidu postoje dvojica daija sa kojima se oko svega konsultujem, a ponajvise oko pitanja akide, i mogu ti reci da je nas dzemat trenutno najaktivniji po pitanju dawe na nasem jeziku a Allah najbolje zna.
Zasto se stalno trudis da me prestavis da nemam ahlaka, da sam temperamentan, da se inatim u sluzbi svome nefsu, cak mi u zadnjem postu kazes da piskaram. A sebe zelis da prestavis kao zrtvu koja ima ahlaka i koja voli muslimane a tvoji postovi drugacije govore. Uvek se na kraju vadis na ahlak. Optuzujes me za copy pas, a ja cijelo vrijeme pisem, al hajr.

Nema svrhe da se prepirem oko uverrijeda koje su bile na moj racun, nego cu se jos jednom osvrnuti na serijatske tekstove po pitanju tekfira Zukorlica.

Prvo onaj koji svjedoci sehadet je osnova da je musliman, sve dok ne uradi djelo koje rusi njegov Islam. Dokaz da se Islam moze porusiti nalazimo u Allahovoj knjizi
O vjernici, ako neko od vas od vjere svoje otpadne – pa, Allah će sigurno umjesto njih dovesti ljude koje On voli i koji Njega vole, prema vjernicima ponizne, a prema nevjernicima ponosite. Oni će se na Allahovom putuيboriti i neće se ničijeg prijekora bojati. To je Allahov dar, koj On daje kome hoće – a Allah je neizmjerno bogat i sve zna. (El-Ma'ida, 54.)
’’Onoga koji učini Allāhu kufr, nakon svog īmāna – osim onoga
koji je prisiljen, a srce mu ostane smireno na īmānu – čeka
Allāhova kazna. A one koji otvore svoja prsa kufru – stići će
srdžba Allāhova i njih čeka patnja velika. ovo je zato što oni
više vole dunjālučki život nego āhiretski. A Allāh neće ukazati
na pravi put kāfirima (narodu nevjerničkom).’’
Imām Muhammed bin ’AbdulWehhāb, rahimehullāh, kaže u
pogledu ovoga ājeta, nakon što je spomenuo ovaj ājet: ”Tako Allāh
nije opravdao nikoga osim mukraha, čije srce je čvrsto na īmānu i
tewhīdu, a nužno (darūrom) je poznato da je nemoguće prisiliti nekoga
da promijeni svoje vjerovanje; ali je moguće promijeniti njegov govor ili
djela. Pa je ovaj ājet razjasnio da ko god izgovori riječ kufra ili uradi djelo
kufra – on je zaista postao kāfir – sa izuzetkom mukraha (prisiljenog)
koji je čvrst na tewhīdu u svome srcu; a kao što je spomenuto u ājetu, on
je postao kāfir zbog toga što je preferirao (više volio) dunjalučki život, a
ne zato što je promijenio svoje vjerovanje.’’ Pogledaj: ’’Tarīh Ibn
Gannām’’ (344)

Sto se tice Zukorlica, budi iskren i realan jeli ona videa u kojima íznosi svoje kufrove nisu za tebe dokaz zato sto se pravis slijep pred kufrovima, ili ne poznajes dovoljno te kufrove, pa ih ne smatras kufrovima (na ovo ne moras da mi odgovoris nego se samo zapitaj).

Zasto sam ja rekao da je tagut Zukorlic, da se vratimo na definiciju sta je tagut.
Islamski ucenjaci su sakupili sve predaje o tagutu i napravili jednu definiciju, a to je: “Tagut je sve sto se obozava mimo Allaha, a ono zadovoljno time.”

Kada je Allahov Poslanik sallallahu alejhi we sellem ucio ajet
ٱتَّخَذُوٓاْأَحۡبَارَهُمۡ وَرُهۡبَـٰنَهُمۡ أَرۡبَابً۬ا مِّن دُونِ ٱللَّهِ وَٱلۡمَسِيحَٱبۡنَ مَرۡيَمَ وَمَآ أُمِرُوٓاْ إِلَّا لِيَعۡبُدُوٓاْ إِلَـٰهً۬ا وَٲحِدً۬ا‌ۖلَّآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ‌ۚ سُبۡحَـٰنَهُ ۥ عَمَّا يُشۡرِڪُونَ
“Oni su,pored Allāha, za gospodare uzeli svećenike svoje i monahe svoje i Mesīha, sina Merjemina, a naređeno im je da samo jednom Bogu ‘ibādet čine. Nema boga osim Njega. On je vrlo visoko iznad onih koje oni pored Njega obožavaju.” (prevod značenja sure Et-Tevba, 31)
Pa mu je Adijj ibn Hatim rekao: O Allahov Poslanice ali mi ih nismo obozavali, pa mu je Poslanik sallallahu alejhi we sellem rekao: Zar vam nisu naredjivali ono sto je Allah zabranio, a zabranjivali ono sto je Allah naredio, pa je Adijj rekao: Da, pa mu je Poslanik rekao: E to je vase obozavanje njih.

Na osnovu ovog ajeta ulema je izvukla pravilo da je ovo shirk u pokornosti.

Na osnovu ovoga ajeta te pitam da li Zukorlic kao muftija ljude podstice na ibadet samo Allahu, ili ih poziva u pokornost njemu.
Ako imas dokaza da ljude poziva u obozavanje samo Allaha daj mi te dokaze da menjam misljenje o njemu.

Da se vratimo na tekfir njegov, da ne bude da to radim po strastima. Pitam te jeli za tebe kufr da se poziva pravosudje drzave da se obracuna sa “vehabijama”.
Jeli ikada taj muftija kao vodeca vjerska licnost izrazio zelju, ili se potrudio da nadje nacina da se muslimani sude po Allahovom zakonu, ili nije to nikada zatrazio (OVDE NEMOJ NEKO DA GA PRAVDA JER JE ON VJERSKA LICNOST, AUTORITET, i na njemu je to sveta obaveza).
’’I sudi im prema onome što Allāh objavljuje i ne slijedi njihove
strasti’’,
a to znači: ’’Slijedi šerī’at tewhīda, a ne zakonodavstva širka, kufra,
nifāqa i riddeta’’.
Pozivanje ljude na glasanje, i to jos sam licno kaze da je glasanje davanje ovlastenja sto je izneo dokaz protiv sebe, jer da ne poznaje sustinu glasanja hajde da se trudi neko da ga pravda, ali on je shvatio sustinu glasanja a to je da glasanjem dajes ovlastenje i time zeli da ljude nagovori da glasaju za neku partiju koju on prestavlja, a jeli ta partija se bori da uspostavi serijat, sam sebi ovo odgovori, i ovo nisu nebitne stvari, vec su ovo stvari koje ruse tewhid, jer je cilj zbog kojeg nas je Allah stvorio da samo Allaha obozavamo i da mu sirk ne cinimo.A dokaz o ovome imamo u Allahovoj knjizi ”A nisam stvorio džinne i ljude (ni zbog čega drugog) osim da mi ‘ibadet
čine, ne zelim od njih opskrbu, niti ishranu. Allah je taj koji opskrbljuje,
Onaj koji silnu snagu posjeduje.” Pa ako je svrha zbog koje smo stvoreni ibadet samo Allahu kako moze neko da pravda ljude koje su sebe postavili na pozicije da propisuju sta je halal a sta nije. Ovo kazem zato sto je Zukorlic izdao fetvu da svako onaj ko ne ide snjima na hadz da mu je neispravan hadz, zar ovo nije propisivanje vjere, i drzanje ljudi u tami neznanja.
Rekao je ‘Abdullah ibn Mu'temir:
”Nema razlike između stoke i čovjeka koji slijepo slijedi.” (”Medžmu'atut-
Tewhid”, risala 8).

Dalje muwelat ili ljubav sa nevjernicima koja je kod muftije prisutna uveliko (a zadnja informacija koja je dosla sa dokazom je da je muftija bio kod svog prijatelja Cedomira Jovanovica na protestu kojeg je Ceda organizovao za zastitu prava pedera, zamislite muhtija otisao na protest za zastitu prava pedera, Allahu dragi sta se desava sa ovim ljudima)

Dalje mogu da ti navodim stvari koje ima na video materijalu “pravo lice neislamske zajednice” ali mislim da nema potrebe to ponavljati.

A evo ti malo sta moje daije govore o nekim ljudima, i dali ih tekfire
http://www.youtube.com/watch?v=IKLsYwzXlB8
http://www.youtube.com/watch?v=TuTaNzbD6B8&feature=related

A za dalji razgovor me mozes naci u mom dzeamtu i mozemo da porazgovaramo o svemu, a prepostavljam da si shvatio u kom sam dzematu.
A sto se tice dali vas tekfirim, necu da odgovorim jer smatram to kao provokaciju, a kada dodjes da porazgovaramo me slobodno to upitaj.