Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6481
Anonimno
Neaktivan

“Halid Ibn Velid napisao/la:

U hadisu od Ibn Mes'uda, radijallahu anhu, kojeg bilježe Buharija i Muslim u svojim “Sahihima” prenosi od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da je rekao: “Nije dozvoljena krv čovjeka muslimana, koji svjedoči da nema Boga osim Allaha i da sam ja Allahov Poslanik, osim radi jednog od troga: zinalukom oženjenog, ubistvom nevinog i onog ko ostavi svoju vjeru napusti džemat”.

Dobro brate, pa Zukorlić je ovdje i “optužen” za drugu i treću stavku ovog hadisa.”

Brate vec sam napomenuo drugo je optuzen a drugo proglasen “kafirom”, optuzen i proglasen od strane shejhova i daija nije isto.

“Halid Ibn Velid napisao/la:
Hadis od Ibn Abbasa, radijallahu anhuma, kojeg bilježe Buharija i Muslim u svojim Sahihima u kojem Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: “Ko vidi nešto što prezire kod svog namjesnika neka sabura na tome, jer ko napusti džemat pedalj i umre umrijeće džahilijetskom smrću”.

Ovdje se govori o halifi a ne o nekim kvazi-Islamskim zajednicama uspostavljenjim od strane kjafira.”

Ovde sam mislio na nas ovdje da se moramo drzati dzemata i nashih shejhova nisam mislio na novotare.

“Halid Ibn Velid napisao/la:
Hadis od Ebu Zerra, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ko napusti džemat koliko pedalj skinuo je jaram Islama sa svog vrata”. Bilježe ga Ebu Davud, Tirmizi, Ahmed i Hakim, a vjerodostojnim su ga ocijenili Tirmizi, Albani i Šuajb Arnaut.

Ovaj hadis govori protiv tvog stava jer su džemat oni koji su na istini, tako da ti je komplet IZ napustio džemat, zajedno sa Zukorlićem.”

Jesam li ja brate naveo da je zukurlic i IZ dzemat. Nisam, procitaj dobro moj tekst i videces.
A ovaj hadis se takodze odnosi na one koji strce i izlecu ispred nasih shejhova i daija, ja smatram nase shejhove nasim vodzama naseg dzemata. A svako izletanje moze stvoriti posledice po dzemat (primer sa bratom mevlidom ako nisi zaboravio).

Drago mije i radujem se sto si napisao brate jer smo braca AK47, svi smo ovdje braca koliko god da se ne slazes samnom ili sa drugima ,a ipak mislim da se slazemo problem je u nerazumjevanju.