Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6367
Anonimno
Neaktivan

Vec sam ti pojasnio brate panter, ali ti tvoj ego ne da da ukapiras, neznam zasto.
A sto se tice dzehla kojeg si pomenuo to cemo vidjeti brate pantere polahko nemoj da skaces SABUR “svaka dusa ce smrt okustit..”
Doci ce Sudnji dan, ja imam svoje dokaze ti imas svoje pa cemo vidjeti, za tu tvoju potvoru o dzehlu (time pokazujes svoje lice puno mrznje i egoizma).

Toliko si se zbunio da si i brata suahesa pomijesao sa bratom saurom.
A to za temperament to tije u prijasnjem postu brat yaseer rekao a meni si potvrdio ne vidim tu nikakvu uvredu, temperament je svojstvo licnosti.

Da ti pojasnim ponovo:

” A Allahova vjera je između onih koji u njoj pretjeruju i onih koji u njoj popuštaju. Niti je sa ovim prvim u njihovom pretjerivanju niti sa drugim u njihovom popuštanju. A spašenoj i potpomognutoj skupini koja bdi nad Allahovom vjerom ne škodi suprostavljanje onih koji im se suprostave niti onih koji ih na cjedilu ostave, sve do Sudnjeg dana..”

Ja smatram da nazivanje zukurlica “kafir” je pretjerivanje u tekfiru zbog nedovoljno dokaza i zato sto se nasi shejhovi ogradzuju od takvih naziva i ne preporucuju braci da tek tako tekfire, jel kapiras. U kom si bese dzematu ili si van dzemata, ja sam i u porcinom i u idrizovom i velika vecina brace je jako oprezna po pitanju tekfira.

A sto se tice shubhi ima li vece shubhe od ove tvoje:

“Posto kazes da izbegavam da odgovrim jesuli svi oni kafiri 80 posto “muslimana” koji su birali muftiju, eto osvrnucu se i na to.
Prvo ja mislim da muftija nije dosao na funkciju da ga je narod Sandzaka birao, i ne verujem da se cijeli Bosnjacki narod za to pitao, a drugo jesuli svi oni nevjernici, odgovaram ti da nisu, neki jesu neki nisu, nevejrnik je svako onaj koji radi djela shirka, a svako onaj koji cini ibadet samo Allahu i ne cine mu shirk je musliman.”

Ja sam video novotare kako zajednicki zikre i znam da su novotari a reci mi to posto recimo da od 80 posto tih muslimana smatras po tim tvojim “neki” 40 posto “kafirima” jesi li video tih 40 posto da se klanjaju nekom drugom mimo Allaha, jesi li sve njih vidio da propustaju namaze ili samo na osnovu tvojih shubhi “neki jesu neki nisu..” Subhanallah

Spasena skupina je ona koje se drzi Kurana i sunneta i niti je labava niti pretjeruje u vjeri.

“Pripadnici te skupine su oni za koje je Allah upozorio da se slijedi neki drugi put mimo njihova pa kaže:”Onoga koji se suprostavi Poslaniku, nakon što mu pravi put bude jasan, i koji pođe putem koji nije put vjernika,pustićemo da čini šta hoće, i bacićemo ga u džehennem,a užasno je on boravište”(Nisa'115).

Ko je mimo njih (spašene skupine), taj je nemaran a ko je iznad njih taj pretjeruje. Jedna skupina je zaostala za njima pa su postali labavi, dok se druga skupina uzdigla iznad njih pa su pretjerali, a oni su (pripadnici spašene skupine), između njih na pravom putu.”(1)

Jedna skupina šerijatskih tekstova upozorava i zabranjuje općenito na pretjerivanje u vjeri. – Bilježi i‘mam Ahmed (11347,215),Nesai, Ibn-Madže i ostali da je, Poslanik,sallallahu alejhi we selem, rekao: “Boj te se pretjerivanja u vjeri, zaista je one prije vas uništilo njihovo pretjerivanje u vjeri. ” (2)

Bilježi Buharija u svom “Sahihu” u knjizi o edebu poglavlje “Ko protekfiri svoga brata, bez te'vila, onda je on kao što je rekao”.

Od Ebu-Hurejre,r.a., se prenosi da je Allahov Poslanik,sallallahu alejhi we selem, rekao: “Kada čovjek kaže svome bratu o kafire, jedan od njih dvoje je to stekao.”

Neznam sta ti nije jasno u hadisima, ako nas poslanik s.a.w.s nas upozorava da pazimo koga tekfirimo i na koji nacin, ako nasi shejhovi savjetuju nas da prvo dobro naucimo o propisima tekfira onda trebamo imati dokaz cist i sjajan poput sunca za tekfir, ja smatram da video materijalom se moze lako manipulisati, iseces par sekundi i od ucenjaka ehli sunneta zlikovac napravi sufiju ili suprotno, to se vec mnogo puta radilo, drugo mnoge rijeci mogu biti dvosmislene odakle znas sta je tim rijecima mislio i koji je nijet imao onaj koga nazivas “kafirom”, trece taj covijek klanja, obavio hadz, udjeljuje zekat, pomaze muslimanima u sandzaku, itd.

A to sto sam te poredio sa mevlidom mislio sam posto vidim da ne razmisljas kao braca iz shejh idrizovog dzemata kao ni iz porcinog neznam u kom si dzematu, jer su braca jako oprezni po pitanju tekfira.

“Sjecas li se ko je pucao na bracu, da nije one ljude sto su pucali na bracu poslala Aida islamomrzac, ili bjehu to Zukorlicevi ljudi.”
Jesi li video te ljude, jel imas cvrst dokaz da im je zukurlic naredio, po ovakvoj tvojoj logici svi smo mi poput mevlida, iako se jasno ogradio shejh nusret od tog djela iako se zukurlic ogradio od tog napada, ti bi da ga pripises e tako i neprijatelji islama pripusuju djelo mevlida svim sljedbenicima ehli sunneta a sta je to nego shubha bez dokaza.

Zapamti ne stitim nimalo zukurlica to sam ti sto puta napomenuo, po meni je on novotar koji usput cini velike harame koga nikad necu slijediti. Ali se stobom necu takodze sloziti a ne trazim ni od tebe da se slozis samnom. Ja imam svoje dokaze ti svoje a svi cemo jednog dana stati pred Gospodarom svih svjetova pa ce sve biti objelodanjeno i vidjecemo koje bio u pravu a ko je pretjerivao.

I jos nesto ja, suahes, saur, yaseer i mnogi ovde smo braca, medzusobno se postujemo i cijenimo na osnovu ahlaka i imana koji se iskazuje u tekstove jesmo li ti mi braca ili nismo? jos ovo mi odgovori i zavrsili smo.