Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6440
Anonimno
Neaktivan

Ex PANTER post=613 wrote: RPG drago mi je da si se javio na ovoj temi i izjasnio.

Posto kazes da nemam dokaze jasne kao sunce u bjela dana u tekfiru Zukorlica, imam neka pitanja: Prvo sta je to po tebi kao sunce u bijela dana, a drugo svjedocis li Islam Zukorlicu, jer nisi pao s marsa nego svi sa prostora balkana uglavno znaju o (ne)islamskim zajednicima i njihovim vodjama, pa me zanima zar do tebe nije doslo nijedno djelo tih muhtija, ili cemo i ovdje kao sto mnogi novotari rade prikrivati neke stvari iz mudrosti i tako jos vise cuvati ljude u neznanju i u jos vecoj zbunjenosti.

Ako posedujes dokaze o Islamu onoga za koga ja spustam tekfir, iznesi ih nemoj me ostavljati u zabludi, a ako mislis da sam u pravu a prikrivas to, onda si i ti uzrok da se prikriva istina.
Ja sam juce pitao naseg daiju o ovome i rekao mi je reci im da ga tekfirimo neka ljudi znaju istinu.

Allah te nagradio brate na razumijevanju

Dragi brate, ja nisam u prethodnom postu govorio o tome da li je Zukorlić izašao iz islama ili nije, već o načinu dokazivanja.
Ne razumijem zašto me pitaš svjedočim li islam Zukorliću, jer moj odgovor nije dokaz za tvoje tvrdnje, ma kakav on bio. Ti si došao sa tvrdnjom da se Zukorlić ne može opravdati u njegovim “kufrovima”, i za te svoje tvrnje moraš iznijeti jasne dokaze. Moj stav nije dokaz za tvoje tvrdnje.
Dakle da razjasnim još jednom: od onoga koji tvrdi se zahtijeva da svoje tvrdnje dokaže jasnom šerijatskom argumentacijom. Ako to nije u stanju, onda je bolje da ne započinje temu, jer će samo izazvati kontra efekte i još više zbuniti zbunjene. Nije ti argument ni to što naše daije kažu, jer oni koji ne slijede naše daije, njima to ništa ne znači.

Opet ću naglasiti da nisi odgovorio bratu sa nickom Stijena, on ti je postavio nekoliko intersantnih pitanja.

Nadam se da sam ovoga puta bio jasniji.

Wesselamu alejkum