Reply To: Oponašanje nevjernika u suđenju laičkim zakonima

Nova naslovna forums ISLAM Islamsko vjerovanje – akida Oponašanje nevjernika u suđenju laičkim zakonima Reply To: Oponašanje nevjernika u suđenju laičkim zakonima

#15782
AvatarAbdullah Hodžić
Participant

thabit post=11016 wrote: ‘Musliman koji vjeruje u Allahov zakon, a poštuje i državne zakone, samo je napola musliman’, kazao je Nusret Imamović . Na ovo sam slučajno naišao na internetu kao dio članka nevjerničkih novina, nisam lično čuo, pa me interesuje da li je ova izjava istinita. Ono što me zaintrigiralo vezano za ovo, jeste, šta bi ovo značilo za nas koji živimo u nevjerničkim zemljama, te se pridržavamo zakona iste, ali duboko vjerujemo u ispravnost jedino Allahova zakona? Imamo primjer Francuske i zakona o zabrani nikaba?

Zakon o zabrani nosenja nikaba je zulum, nametanje nepravde ljudima, a sto se tice zabrane, zabranjeno je podizanje parnice pred tagutskim sudnicama, da trazis presudu tagutskog zakona.

A ono sto oni namecu je drugo, jos malo pa ce doci neko da pita jeli dozvoljeno udistati vazduh u nevjernickim drzavama, pa ako kazes da je dozvoljeno, neko ce te optuziti da zivis po tagutskim zakonima.

Najnoviji članci

Zatvarali muslimane u koncentracione logore, pa je Allah njih zatvorio u...

0
Kineske vlasti naočigled svjetske javnosti već godinama sprovode školski primjer genocida i terorizma nad muslimanima Istočnog Turkistana, muslimanske zemlje koja je danas pod kineskom...

Pratite nas na Facebooku

5,581LikesLikes