Reply To: Posljednja poruka | Šejh Enwer el Awlaki | SalafiMedia Balkan

#15550
Anonimno
Neaktivan

DrKavgic kaze

Ne pričamo o pomoći koju Al Kaida pruža mudžahidima već o dobrobiti koju je uradila za ummet.

Zar mudzahidi nisu najbolji sinovi ummeta , zar pomoc mudzahidima nije pmoc onima koji su dostigli vrhunac Imana ?
Nisam kompetentan da se razmecem Serijatskim dokazima , ali mi nije jasna logika kojom neko ne spori pomoc mudzahidima ali ih razdvaja od ummeta , ? Zar pomoc mudzahidima, vojnicima ummeta nije dobrobit za ummet ? ili se DrKavgic poistovjecuje sa svojim nickom i pokusava kavgu da zapocne ? !

DrKavgic kaze

To „…da se odvoje munafici od onih koji to nisu…“ nije ništa novo. Znamo mi razlikovati munafike od muslimana. Nije to nikakav hajr koji je Al Kaida donijela ummetu. Ne znam samo da li si htio da kažeš da su munafici svi oni koji ne podržavaju Al Kaidu. To bi onda bio veliki problem.

Koliko me moje znanje sluzi , a sto vjerujem da ucenija braca mogu detaljnije pojasniti , razdvajanje munafika u Medini u vrijeme Muhameda a.s se desavalo i onda kad je trebalo izaci i boriti se , … s obzirom da je danas svaka borba , dzihad koji se vodi pod direktnim pokroviteljstvom Al Kaide , tvrditi da oni nisu donijeli hajr ummetu , a bez iznosenja druge argumentacijske linije , je u najmanju ruku neosnovano , usudio bi se reci i smijesno …
Nisu munafici oni koji ne podrzavaju Al Kaidu, ali kontra pitanje se postavlja da li su munafici oni koji se protiva uspostavi Serijata , a sto je osnovni cilj Dzihada na svim bojnim poljima pod pokroviteljstvom Al Kaide ?
Dakle nepodrzavanje Al Kaide kao organizacije nije sporno, ali jeste nepodrzavanje uspostave Serijata , …. a oni koji se suprodstavljaju Al Kaidi , ili da kazemo koji je ne podrzavaju, u najvecoj mjeri se protive i Serijatu, odnosno zagovaraju neki “prilagodljivi serijat” — (zele ga prilagoditi demokratiji sto je u osnovi pogresno)