Reply To: Posljednja poruka | Šejh Enwer el Awlaki | SalafiMedia Balkan

#15593
Anonimno
Neaktivan

DrKavgic post=10801 wrote:
Primijetio sam da vodi rat protiv cijelog svijeta. Ono u što nisam siguran pa pokušavam sasobom i s tobom da sebi objasnim je ovo ostalo o čemu pričaš. Islamski emirat je postojao u Afganistanu do 11. septembra. Od 11. septembra je sve krenulo nizbrdo. Nisam ja preuzeo odgovornost za ono što se desilo taj dan. A nisam ni poslo tagute da ganjaju šejha Osamu bin Ladena u Afganistanu. A čini mi se da ni Mula Omar nije bio za to da se krene u borbu protiv dalekog neprijatelja. Međutim, ovo su sve neki događaji koji su čini mi se prethodili događajima u Afganistanu i tome da je zbog njih pod pitanje došla i egzistencija Talibana i šerijata koji je tamo, ako sam dobro upućen do te 2001. godine funkcionisao. Tada se krenulo u borbu protiv cijelog svijeta i razasuli smo se na hiljadu frontova. Al ne mogu više na ovu temu, moram priznat da me ovo sve počelo zamarat.

Vidiš nisi ni siguran u svoje stavove a raspravljao bi sa njima.Ovo prvi put vidim na forumu,jer ljudi ovdje uglavnom dođu čvrsto ubjeđeni u svoje staove. 🙂
Šta je to krenulo nizbrdo?Kada evo 2013 godina je a Amerika je na pragu poraza,pa kako to sad da je 2001. krenulo nizbrdo.Ja sada ne mogu pobjeći od zaključka da ti džihad vidiš kao stanje koje ‘vodi nizbrdo’.

Tebi se puno nešto čini i pričinjava.Nemogu da vjerujem da braniš stavove za koje ni ti nisi ubjeđen da su istiniti.

Reci mi na osnovu čega si zaključio da se Mulla Omer nije htio boriti a evo već 12 punih godina rata je prošlo?

Nisu muslimani krenuli u borbu protiv cijelog svijeta nego je cijeli svijet krenuo u borbu protiv muslimana puno prije 2001. godine,jer su američke baze na Arapskom poluotoku podignute još 90-tih godina.

Mora da ti je poznato da je jedan od ciljeva mudžahida bio uvući amere u Afganistanske planine.

Nije ni čudo što te to počelo zamarat zato što nisi ni u šta više siguran a istina je odmor za srce i dušu a ti si očigledno veoma umoran.