Reply To: Posljednja poruka | Šejh Enwer el Awlaki | SalafiMedia Balkan

#15727
AvatarAnonimno
Neaktivan

Adnan1

Da li se probalo sa uspostavom šerijata, tj. islamske države mimo oružjem?

Naravno da se probalo: Egipat, pa da li se uspostavi serijat. Da li je Hamas uspostavio serijat, itd…. Sta bi jesu li na mirni nacin uspostavili Allahov zakon? Navedi nam drzavu koja je uspostavila serijat (Allahov zakon) bez borbe?

Adnan1
Problem je što ima stvari u kojima se Al Qaida udaljava od Kur'ana i Sunneta.

Teske optuzbe donositi bez dokaza je veoma veliki grijeh i koji nije od sunneta a ni od Kur'ana. I dokaz za tvoje rijeci ali od ucenjaka koji znaju propise dzihada i koji podrzavaju mudzahide danasnjice.

Upravo se radi o ovome što si naveo i sam. Ni Al Qaida nije bezgriješna, kao i svi i oni su iskušani i počine greške, ali onda kada se na greške ukaže, odmah se svi obruše na onoga ko na greške ukaže, i počne se vrijedjati.

Nema covjeka da ne pogrijesi i naravno da se trebamo medusobno savjetovati, ali Al-Kaida se definitivno ima ucenjake koji ih savjetuju. Ako ti mislis da oni grijese onda nemoj nama to govoriti vec se obrati njima, je to nije po sunnetu ni po Kur'anu da ti nama govoris o njima i njihovim postucima, vec je od islama (sunneta i Kur'ana) da se njima obratis i da ih savjetujes direktno. A ovako u suprotnom kako ti radis prvo sto ih gibetis a drugo sto ih potvaras jer nisi upoznat s njihovom situacijom. Bilo bi ti prece da se bojis Sudnjeg dana kada dode svaki mudzahid kojeg si ogibetio i potvorio da trazi svoje pravo. Tesko se onome koji bude bankort na Sudnjem danu, a imao gomilu dobrih djela na dunjaluku.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,589LikesLikes