Reply To: Posljednja poruka | Šejh Enwer el Awlaki | SalafiMedia Balkan

#15519
Anonimno
Neaktivan

DrKavgic post=10729 wrote: Selam alejkum! Ovo što Awlaki na početku tvrdi da je Amerika oslabila, da se uvukla u rat, itd. stoji. Ali šta meni ne ide u glavu je da objavljujemo ove video-snimke čak i kad ne idu nama u prilog.

Šta je to Al Kaida uradila nama muslimanima u prilog da se možemo tim djelima ponositi? Da li nas je ujedinila ili još veći razdor napravila?! Mislim da bi bilo bolje praviti govore i davati ideje o složnosti nas kao ummeta i raditi na širenju poruka iz časnog Kura’na. Trebali bi da se međusobno duhovno uzdižemo u skladu s porukom Allaha dž.š. i njegovog Poslanika, s.a.v.s. Zar ima boljeg načina da se osvaja i poziva u Islam pored poruke i upute u Islam! Na taj način su milioni bivših mnogobožaca prešli na Islam u Indoneziji, Maleziji itd., a prelaze i danas u svim zemljama svijeta. O brojnim drugim djelima alima koja možemo analizirati, učiti i razmatrati i tako širiti Islam, da i ne govorim. Nisam još čuo ni pročitao da je ijedan od ovih lidera poslao svoju djecu u džihad, a nama to neprestano propovijedaju. Molim da me argumentovano ispravite ako nisam u pravu.

U Afganistanu je vladao šerijat i talibani su kao pokret bili ujedinjeni dok ne dođe do 11. septembra. Ti događaji su poslužili SAD kao “razlog” da odu u Afganistan. To je poslužilo kao “razlog” da se sruši ono što je već funkcionisalo nakon što su zbacili Sovjete. To je ono što i mi propovijdamo i što želimo: uspostavu šerijata. Međutim, ne samo da Al Kaida razjedin Taliban već su ih doveli u situaciju da se svi tamo već 10 godina bore protiv Amerikanaca i njihovih pristalica umjesto da je Taliban nastavio jačat kao pokret. Šta se postiglo: narod Afganistana se podijelio u pristalice Talibana i pristalice iz vana nametnute “demokratije”. Halalite mi za iskrenost i nerazumijevanje ovoga, ali nisam naučio da šutim kad nešto nije uredu. A dragom Allahu dž.š. hvala za pomoć braći i narodu u Afganistanu. (Afganistan je samo jedan primjer koji sam izvukao iz ovog govora, a taj se primjer i moja pitanja mogu prenijeti i na ostale zemlje i situacije koje su spomenuti.)

Tipicno promurdzijsko razmisljanje bez ikakvih argumenata, ovo me podsijeca na saffovske neke promudrzije koji govore da su Talibani i Al Kaida nekakav CIA projekat. Da Allah sacuva. Kavgicu imas ovdje gomilu dokaza i materijala, citaj kavgicu nemoj napamet da govoris. Al Kaida je ujedinila mudzahide, Al Kaida pomaze mudzahide kako logistikom, taktikom, znanjem… I govoriti kako nije u redu Al Kaida bez dokaza je jadno. Vidi se da te bune mnoge stvari, stoga umijesto sto izleces bez dokaza uzmi polahko citaj sve tekstove na ovoj stranici pa ces nauciti mnogo vise o Dzihadu i mudzahidima i njihov doprinos.