Reply To: Posljednja poruka | Šejh Enwer el Awlaki | SalafiMedia Balkan

#15689
Anonimno
Neaktivan

DrKavgic post=10884 wrote: Za Taliba

Da, umoran sam od onih koji u nedostatku argumenata prevrću tuđe riječi.

Zanimljiva ti je ova teorija o nesigurnosti u stavove, ali ne bih se vraćao na to jer nije ni tema niti ima veze s ovim o čemu pričamo.

Vezano za Mula Omera, pošto si vičan ovoj temi, pretpostavljam da si čuo da je u jednom od govora šejh bin Laden, r.a. rekao da ljudi Afganistana, što podrazumijeva i njegovog domaćina, Mula Omera, nisu imali pojma o 11. septembru. Međutim, šejh bin Laden, r.a. je odlučio da se napadi izvedu i lično potvrdio da je Al Kaida odgovorna za to (čak to potvrđuje i šejh Awlaki, r.a. u ovom posljednjem govorukad kaže da je šejh Osama bin Laden, r.a. najavio i prijetio amerima da ih neće ostaviti na miru sve dok ne budu mirni muslimani u svojh državama).

Što se tiče Afganistana i Mula Omera, to ti je kao kad odeš kod nekog u goste, ovaj ti da hranu i krov nad glavom, a ti odlučiš da ćeš navuć lopove da mu orobe kuću. Dotle sve mirno kod kuće, nikakvih problema, a onda sve krene nizbrdo… Ne zanm koliko si upoznat s kulturom Afganistanaca, ali njima je kad nekom ponude gostoprimstvo svetinja da tu osobu zaštite čak i kad im ona radi o glavi tako da iz tog razloga nije došlo do totalnog raskida, ali postavlja se pitanje ko je bio koga dužan da sluša, šejh Osama bin Laden Mula Omera koji je vrhovni vođa Talibana i njegov domaćin, ili da radi po svom. (Ovaj govor koji sam naveo možeš malo preslušati, na samom je početku,

Nemoj pričati na slijepo.Evo ti dole intervju Mulla Omera sa BBC-ijem odmah nakon septembarskih napada gdje Mulla Omer samouvjereno govori u budućem porazu Amerike u Afganistanu i da je to sve dio velikog plana.A poznata je priča da je on usnio san u kojem mu je Poslanik rekao da će osvojiti cijeli Afganistan.
http://www.youtube.com/watch?v=3OCvKlk2Ics
Nemoj se praviti dušebrižnik koji toliko brine za Afganistanski narod.Poznato je da će odatle doći Horasanska vojska.Šta si mislio da će samo pasti s neba?Ovo je vrlo vjerovatno njezina prethodnica.

Evo ti intervju britansko generala gdje govori da je svrha rata u Afganistanu da se zaustavi ponovno uspostavljanje hilafeta.
http://www.youtube.com/watch?v=1YM_dr0J7Q0

Nemoj tako ti Allaha da ti iz bosanske mahale govoriš kako šejh Usama nije htio da sluša Mulla Omera.Nemoj samo da znaš kako jadno zvuči,i samo da znaš da si prouzrokovo da mi se želudac okrene.
Daj neki konkretan dokaz za svoje tvrdnje,jer natovarićeš na sebe bremen koji nećeš lahko ponijeti na Sudnjem danu.Daj govor makar jednog mudžahida koji to isto govori da bi ova diskusija dobila ikakvog smisla.
Mislim da si ti došao upravo radi onoga što ti nick upućuje da kavgaš sa muslimanima.Ili donesi neke jasne dokaze ili idi u miru i ostavi se šuplje neutemeljene priče.