Reply To: Posljednja poruka | Šejh Enwer el Awlaki | SalafiMedia Balkan

#15584
Anonimno
Neaktivan

DrKavgic post=10799 wrote: Selam alejkum Usama i hvala na odgovoru. Hvala i ostaloj braći, Muamer_2, Tutiju, Thalibu, Šebabu i ostalim ako sam koga ispustio.

Ti suniti na ulicama Bagdada su ljudi ko ti i ja. Da li su bili nevini civili ili vojnici, ostavljam tebi da prosudis. Ne mogu se pohvalit da arapski znam previše dobro, ali razumijem toliko da mogu povezat stvari. O ovome ne pišu samo nevjerničke novine i forumi već i vjernički.

We alejkumus selam,
Dakle, nisi dokazao da mudžahidi ubijaju nedužne muslimane u Iraku, (tešku si potvoru iznio bez dokaza) no, nema veze, evo prepustićemo mudžahidima Iraka da kažu šta misle o ubijanju civila:
http://www.youtube.com/watch?v=dlsI_51tMWE;feature=share

DrKavgic post=10799 wrote: Što se tiče hajra u državama koje navodiš, nisam siguran da sam dobro shvatio šta hoćeš da kažeš. Gdje je zavladao potpuni mir?

Evo malo “materijala” za prostudirati:
http://www.putvjernika.com/U-zizi/video-pod-sjenkom-serijata.html
http://www.putvjernika.com/Dzihadske-teme/jemen-pod-kontrolom-al-kaide-besplatna-voda-struja-i-moderna-komunikacijska-mreza.html
Ovo je primjer samo dvije zemlje, da ne pominjemo Afganistan, Mali, Kavkaz itd.

DrKavgic post=10799 wrote: Drugo, tagutski režimi su sišli s vlasti Arapskim proljećem bez Al Kaidinog načina. Nije u Tunisu, Egiptu, itd. još nastao hilafet, ali je bolje nego što je bilo. Tagutski režimi su smijenjeni bez Al Kaidine pomoći. Allaha mi, ja ne vidim kako je Al Kaida donijela hajr ni u jednoj od ovih država koje smo naveli, a hilafet će tamo zavladat, samo treba vremena da ih prođu dječije bolesti prelaznih država.

Kad budeš naučio da je iman najveća korist i da su širk i kufr najveća šteta, tek tad će ti biti jasnije ovo pitanje.
Naravno, niko ne negira da je stanje u Tunisu, Egiptu, Libiji sad bolje, međutim, daleko je to od hilafeta moj doktore…

Usama post=10768 wrote:
2. Definiši pitanje jasnije, kad kažeš “Država” misliš li na narod ili na njenu vlast!?

DrKavgic post=10799 wrote: Naravno da ne mislim na tagutsku vlast već na narod.

Dakle opet se hvatamo za famozno “pravilo većine” – Tu gdje je većina, tu je i istina!?
Još samo ostaje da mi to dokažeš da je tako u Islamu…

Usama post=10768 wrote:
Šta želiš da kažeš sa ovim pitanjem? Ako ne nađemo nijednog sina od vođa el Kaide u džihadu (a naćićemo ih), šta to dokazuje doktore?…

DrKavgic post=10799 wrote: Hoću da kažem da kad slušam govore i pozive u džihad koje daju Al Kaidini čelnici, razmišljam o tome da nikad nisam čuo da je i jedan od njihovih sinova otišao u džihad. A to je ono na što nas i naše sinove pozivaju. Upravo to hoću da kažem.

Nisi mi odgovorio na pitanje, šta to dokazuje doktore?
Znači li to doktore da ako ja imam sina i on se okrene od mene i onoga čemu ja pozivam, da li to znači da moj poziv nije u redu?
Da nisam doslijedan? Ili nešto treće?