Reply To: Posljednja poruka | Šejh Enwer el Awlaki | SalafiMedia Balkan

#15575
Anonimno
Neaktivan

Usama post=10768 wrote:
Reci mi ko su ti suniti na ulicama Bagdada, šta je njihov grijeh pa bivaju ubijani?
Samo mi nemoj o tome da su to nevini civili (bla bla bla), ta priča ovdje ne prolazi doktore, mi smo muslimani, mi više vjerujemo vjernicima nego nevjernicima…

1. Jemen, Somalija, Mali, to su samo neke od država u kojima mudžahidi kontrolišu teritorije, i u kojima je zavladao potpuni mir i prije toga Allahov zakon, na ovu temu su prevedeni dokumentarci, i pisani su brojni tekstovi, pa ih nađi na stranici.

Selam alejkum Usama i hvala na odgovoru. Hvala i ostaloj braći, Muamer_2, Tutiju, Thalibu, Šebabu i ostalim ako sam koga ispustio.

Ti suniti na ulicama Bagdada su ljudi ko ti i ja. Da li su bili nevini civili ili vojnici, ostavljam tebi da prosudis. Ne mogu se pohvalit da arapski znam previše dobro, ali razumijem toliko da mogu povezat stvari. O ovome ne pišu samo nevjerničke novine i forumi već i vjernički. Što se tiče hajra u državama koje navodiš, nisam siguran da sam dobro shvatio šta hoćeš da kažeš. Gdje je zavladao potpuni mir? Drugo, tagutski režimi su sišli s vlasti Arapskim proljećem bez Al Kaidinog načina. Nije u Tunisu, Egiptu, itd. još nastao hilafet, ali je bolje nego što je bilo. Tagutski režimi su smijenjeni bez Al Kaidine pomoći. Allaha mi, ja ne vidim kako je Al Kaida donijela hajr ni u jednoj od ovih država koje smo naveli, a hilafet će tamo zavladat, samo treba vremena da ih prođu dječije bolesti prelaznih država.

Usama post=10768 wrote:
2. Definiši pitanje jasnije, kad kažeš “Država” misliš li na narod ili na njenu vlast!?

Naravno da ne mislim na tagutsku vlast već na narod.

Usama post=10768 wrote:
Šta želiš da kažeš sa ovim pitanjem? Ako ne nađemo nijednog sina od vođa el Kaide u džihadu (a naćićemo ih), šta to dokazuje doktore?…
Jedan od sinova šejha El-Makdisija, Umar, ubijen je u Iraku u borbama protiv američkih snaga u junu 2010. godine.
Kako se navodi, pored Usame bin Ladena rahimehullah ubijen je i jedan od njegovih sinova.
Sina šejha Envera el-Awlakija su ubili u bombardovanju jemena 14.10.2011 sa još 6 pripadnika al-qaide.
Sin poznatog čečenskog komandanta Gelajeva, Rustem Gelajev, postigao šehadet u Siriji.”

[quote quote=Muamer2 post=10769]
Hoću da kažem da kad slušam govore i pozive u džihad koje daju Al Kaidini čelnici, razmišljam o tome da nikad nisam čuo da je i jedan od njihovih sinova otišao u džihad. A to je ono na što nas i naše sinove pozivaju. Upravo to hoću da kažem.

Slažem se das u sinovi El’Makdišija i komandanta Galajeva šehidili. Allahuma Ihran al mujahidi, i njima i svim nastradalim mudžahidima! Primjeri koje sam međutim tražio, ali nisam se dovoljno precizno izrazio su primjeri vrhovnih vođa Al Kaide, a ne religijskih vođa poput alima šejha Al Magdišija ili vojnog komandanta u Čečeniji Galajeva. Sve stoji što si rekao, sinovi dvojice šejhova su pogunli, Allahyarham. Međutim, koliko sam ja upućen, ubijena su pored očeva, jedan u vili, drugi u kolima, a ne u džihadu.