Reply To: poziv u dzihad

#17003
Anonimno
Neaktivan

muwehhid post=12296 wrote: Bismillah, el hamdu lillah, esselatu wesselamu ‘ala Resulillah we ‘ala alihi we sahbihi edžme'in, we b'ad:
Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuh

Dragi iskreni brate ovim putem obraćam se tebi kao pojedincu!
Svaki dan ovdje u šamu sve je veća i veća potreba iskrenih Allahovih robova koji će da pomognu islam i muslimane, i koji će da uzdignu Allahovu riječ da bude gornja.
Nema opravdanja slabostima niti bilo čime drugo!
Uzvišeni Allah kaže: “Krećite u boj, bili slabi ili snažni, i borite se na Allahovu putu zalažući imetke svoje i živote svoje! To vam je, da znate, bolje!” (Et-Tevba, 41)
Brate Allah ti se smilovao ti znaš da je danas džihad fardul ‘ajn (obaveza svakog pojedinca), i tebi kao iskrenom Allahovom robu ne priliči da budeš fasiq (grešnik) ne ispunjavajući i tu obavezu sa kojom te zadužio Uzvišeni pored ostalih koje ispunjavaš.
Od samoobmane nemaš ništa osim propast!
Ovim putem pozivam te da učiniš hidžru i uložiš svoj imetak i život na Allahovom putu kako bi bio od onih uspješnih za koje Uzvišeni Allah kaže: “Oni koji budu vjerovali i činili hidžru i vodili džihad sa svojim životom i imetkom pripadaju im velike deredže kod Allaha i oni će postići što žele.” (Et-Tewba, 20)
Ako ne znaš puta kako da dođeš, pomoći ću ti ja Allaha radi. Samo se obrati administraciji da ti proslijedi moj e-mail pa me kontaktiraj.
A zamolit ću administraciju u ime Allaha da to i učini. (napomena: špijuni, obavještajne službe, munafici itd… ne javljate se jer će te biti primijećeni odmah!)

Za iskrene sestre (neudate):
Sestro u islamu, puno braće mudžahida ima ovdje sa kojima sam lično pričao koji čekaju na tebe (muhadžirku) da te oženi.
Ti znaš da je tvoj život brak pa biraj najbolje!
Takođe i za tebe važi da se obratiš administraciji ako se odlučiš za najbolje.

Jedna napomena svima koji planiraju da rade a ne pričaju samo, imam interneta još oko 25 dana, pa toliko traje i ovaj konkurs preko kojeg bi se ja založio da pomognem iskrenima.
Allah vas pomogao u svakom hajru!
esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuh

We alejkumusselam we rahmetullahi we berekatuhu,

Allah te nagradio na trudu kojeg ulažeš da bi pomogao potlačene muslimane Sirije!
Nadam se da moj odgovor neće povrijediti tvoje osjećaje, a Allaha molim da ti podari razumijevanje prema onome što pišem.

Put vjernika je edukativno-informativni portal koji ima za cilj da informiše muslimane i druge na ovim prostorima o autentičnim vijestima iz muslimanskog svijeta, kao i da promoviše čistu islamsku akidu, očišćenu od primjesa novotarija i slijedjenja strasti.

Prema tome, Put vjernika neće sudjelovati u bilo čemu što se kosi sa ciljevima portala. Zato, Put vjernika neće proslijeđivati ičiji email trećoj strani, kao što neće sudjelovati između dvije strane.

Svako ko želi otići i pomoći muslimane Sirije, a iskren je u nijjetu, Allah će mu naći izlaz. Pozivati ljude na ovaj način je u najmanju ruku naivno, jer pozivač nikako ne može biti siguran da odazvani nije neki špijun ili osoba koja želi naštetiti islamu i muslimanima.

Allah te nagradio na razumijevanju!