Reply To: PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI

Nova naslovna forums ISLAM Džihad PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI Reply To: PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI

#16975
AvatarAnonimno
Neaktivan

Svjetskom unijom islamskih učenjaka predsjedava Kardavi,a on je javno pozvao na džihad u Siriji. O kojoj ti to “Svetskoj unija islamskih učenjaka” govoriš?

Selam alejkum cenjeni RPG. Da, govorimo o istoj uniji. U pravu si, predsednik je Dr. Kardavi. Unutar Svetske islamske unije ima članova koji se slažu (šejh Dr. Jusuf el Kardavi) i onih koji se ne slažu s njegovom fetvom – šejh Dr. Selman el Aude i šejh Tartusi. Arapi imaju jednu interesantnu izreku. Kad se dve glave slože da treća ne postoji onda treća treba da se preispita. Nisam ja tvrdio niti tvrdim kako nazvati sukob u Siriji. Izneo sam ono oko čega se i sam pitam kako to shvatiti i koje alime slediti.

Jedno vreme nisam posećivao forum jer sam malo bio obeshrabren stavovima braće koji napadaju ako neko nešto pita. Forum je lep i ima puno korisnog materijala da se nauči. Ima i puno zanimljivih članaka koje rado čitam. Ko čita ima potrebu i da razmišlja i pita. Tako sam se pitao jedno vreme da li uopšte vredi učestvovati na forumu i koliko je to dobro ako se svako pitanje shvati kao neki sukob i ispadne da se treba napadati ili braniti. Molim Allaha Milostivog da nam svima da hajra i uputi nas na pravi put. Molim Allaha našeg Gospodara i da sve različitosti među nama gde ih ima pomiri i da što pre da našoj izmučenoj braći i sestrama u Siriji, njihovim potomcima, mir i oslobođenje od taguta.

Najnoviji članci

Pokuđeno je da onaj koji traži dozvolu za ulazak na pitanje:...

0
Džabir b. Abdullah, radijallahu anhu, pripovijeda: "Otišao sam kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, povodom duga koji je imao moj otac te sam mu...
Enciklopedija zabrana u islamu

Zabranjeno je tražiti vlast

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes