Reply To: PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI

Nova naslovna forums ISLAM Džihad PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI Reply To: PROGLAS ULEME UMMETA O DŽIHADU U SIRIJI

#16977
AdminAdmin
Keymaster

Koji Tartusi?

Naveo si Svjetsku uniju islamskih učenjaka (SUIU) kada si navodio dokaz da postoje oni koji rat u Siriji ne nazivaju džihadom, a znao si da poglavar te unije taj rat naziva džihadom, što je nepravedno s tvoje strane.

Dalje navodiš da su Selman el Aude i Tartusi ne slažu sa Kardavijevom klasifikacijom sirijskog rata kao džihada, a “dokaz” ti je arapska narodna izreka po kojoj su dve glave mjerodavnije od jedne. Ovaj metod dokazivanja “dva je više od jedan” nisu koristili čak ni sekte koje su izašle iz islama, a kamoli sljedbenici sunneta.

Na kraju, od blagoslovljenih plodova džihada u Siriji jeste i padanje maski kvazi učenjaka, koji govore u ime svojih zulumćarskih vlada. Mnogi “veeeliki, priznati i poznati učenjaci” su u očima ummeta duboko pali, nakon što su ispoljili svoju izdaju spram muslimanskog naroda Sirije, a sve kako bi zadovoljili svoje nalogodavce iz diktatorskih dvoraca, tj. Amerike.

Ovim “priznatim i poznatim” učenjacima gotovo da više niko ne vjeruje, osim onoga ko poput njih ima materijalne koristi od taguta, ili pukog glupaka i sljedbenika strasti (isključujući zavedene naivne muslimane).

Najnoviji članci

Vjernik ne smije biti naivan

0
Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, jednom prilikom kazao: "Ne smije vjernik dozvoliti da ga iz jedne rupe...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes