Reply To: Re: Izreke selefa

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Izreke selefa Reply To: Re: Izreke selefa

#12553
AvatarAnonimno
Neaktivan

Sehid (insAllah) Ghazi Abdul Rashiid, Allah mu se smilovao
:”Nas standard je takav da mi ne volimo da budemo uznemiravani. Mi ne volimo napetost. Onda ja kazem da ako vjera moze biti usluzena na tako prijatan i smiren nacin
onda bi Allah sigurno primio takvo usluzivanje od Muhameda , neka su mir i spas na njega; ili prijatno i smireno usluzivanje od ashaba r.a.
Ali mi vidimo da je Allah ucino da oni predju takve puteve koji su ispunjeni sa teskocama, napetostima.On (saws) vodio je dzihad, i njegova krv je potekla i njegovi blagoslovljeni zubi bili su zrtvovani.
Ko je od nas bio pogodjen kamenom ? Mi nismo spremni ni da nas kamen pogodi.Mi kazemo da ne bi trebali biti cak ni uznemiravani. Niko nam ne smije reci ni “hej” i trebamo biti postovani.
Ti (Muhamed), saws bio si nazivan ludakom, utjecem se Allahu, od broja izrecenih imena, a mi, mi imamo nase omiljene stvari, da nasa rutina ne bude uznemirena.
Ne, mi treba da budemo spremni na sve i mi se nesmijemo predati.

Najnoviji članci

Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne...

0
"Ni jevreji, ni kršćani neće biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu." (Kur'an, 2:120) Ovo je stvarni problem. Njima (jevrejima i krščanima, op.rec.)...
kraljevska ulema

Židovi muslimanskog ummeta

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes