Reply To: Re: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Re: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#13577
AvatarAnonimno
Neaktivan

Tu smo.

Mirza Gulam Ahmed, britanski podanik i osnivač zabludjele sekte ahmedija, koji je bio jedna od žrtava ideološkog rata, rekao je:

“Gotovo čitav život sam potrošio podržavajući i pomažući britansku vladu, spriječavajući džihad i primoravajući ljude da budu lojalni njima (Britancima). Napisao sam mnoge knjige i objavio ih. Ako bi ih sve sakupio, napunio bih 50 polica. Sve ove knjige su se širile u islamskim zemljama poput Egipta i Šama.”
Izvor: http://www.putvjernika.com/U-zizi/gazwul-fikri-ideoloski-rat-protiv-muslimana.html

Ako se pokvare stanovnici Šama, onda nema više dobra ni u nama

Od Muavije, radijallahu anhu, se prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Kada se pokvare stanovnici Šama, nema više dobra u vama. Neprestano će u ovom ummetu biti potpomognuta skupina, neće im naškoditi onaj
ko ih ostavlja na cjedilu, sve dok ne nastupi Sudnji
 dan.” (Ahmed, Tirmizi)
Izvor: http://www.putvjernika.com/Islam-i-dawa/damask-baza-dzihada-na-zemlji.html

1980ih godina u gradu Damaskus je samo jedan mali broj imalo hidzab na glavu od zena, a 2006 je vecina zena imalo hidzab na glavu u najmodernijem gradu Sirije.

Izvor: Wright, Robin, Dreams and Shadows : the Future of the Middle East, Penguin Press, 2008, S. 245
http://de.wikipedia.org/wiki/Syrien

Najnoviji članci

Nakon hemijskog napada, rusko-režimske snage bombardovale bolnice kako bi uništile dokaze

0
Prije tri godine, rusko-šijitske snage su bombardovale grad Han Šejhun u Idlibu hemijskim otrovom sarinom. Ubijeno je i ranjeno nekoliko stotina ljudi, među kojima...

Pratite nas na Facebooku

5,595LikesLikes