Reply To: Reakcije na tribinu održanoj u Tuzli, nacionalisti, komunjare, islamofobi: Mi nismo vaši taoci!

#15522
Anonimno
Neaktivan

Samo da kazem ovo, demokratija (vladavina naroda) okuplja plemena u narode, suprotno bi trebalo da bude “ummetokratija” hilafeta jer islam okuplja sve narode i plemena da kazem u jedan veliki narod=ummet, i to je ta razlika, iz ovog ugla za muslimane je demokratija propast, ponizenje, unazadenje… i nista vise. Oni uce svaki narod da gleda za sebe, i to njihovo ucenje je vrhunac njihovog shvacanja, a mi ucimo, svaki narod, da gleda za sebe i druge narode.
Ni drugi nevjernici zakoni nisu bolji, nacionalizam uci da volis samo svoj narod a druge da ne volis, komunizam uci da ne volis nijedan narod. Demokratija uci da volis svoj narod a prema drugima da budes neutralan, svako za sebe, iz tog razloga nastaju tu dvije skupine ljudi, jaki i slabi, kapitalisti i siromasni, a kad postigne demokratija svoj vrhunac onda dobijamo musricku Indiju gdje stanuju luksus i puka sirotinja jedno do drugo. I sa ovime(!) oni se dice i nazivaju Indiju kao “najvecu demokratiju”? Pa ako je ovo najveca i najbolja demokratija ni jedan zdrav covjek nece da prihvati demokratiju. Da li se oni sa nama sale i prave budale od nas? Demokratija odgovara pogotovo jevrejima jer i Judizam uci da bude svako za sebe.
Covjek treba samo da vidi ili da pita kako prolaze oni na Zapadu koji nemaju hranu i odjecu po socijalama, skoro sto ne moraju da zaprose kod odgovornih, a u hilafetu cak i islamske halife i svakako javne agencije su isle direktno kod pogodjenih, pogotovo zenama sa djecom da im dostave hranu i odjecu, i sad treba mi da zamijenimo ovo za primitivne zapadne zakone? Samo da se prosire ovi istiniti nadmocni i cisti zakoni po ljudskim glavama i niko nece tugovati za demokratijom.

Indija