Reply To: Roditelji mi brane udaju a tjeraju me na skolovanje – Nusret Imamovic

#15800
Anonimno
Neaktivan

Allahov _rob post=11028 wrote:
Bilo bi dobro da nastavis studij koji si prekinuo. Ako postoji mogucnost da nastavis vanredno, onda ce ti srce biti mirno, a ako nemas te mogucnosti pa nekad kod nekih profesora nisi duzan da prisustvujes predavanjima a ako bas moras prisustvovati onda uvijek mozes naci mjesto da ne sjedis pored zenske osobe. Sa zavrsenim fakuletom, imas bolje mogucnost da nadjes posao, uz Allahovu dozvolu, i onda da ozenis hairli sestru (ako nisi ozenjen) ili ako si ozenjen da ozenis jos jednu a i da ekonomski pomognes braci i sestrama kojima je pomoc potrebna.

Naravno da musliman i muslimanka trebaju da se lijepo pouce svojoj vjeri. S druge strane muslimanskoj zajednici su potrebni doktori, inzinjeri, matematicari, hemicari, agronomi, veterinari, fizicari, automehanicari, elektricari i druga zanimanja koja koriste zajednici.

Allahov robe čini mi se da i ti studiraš, Allah da te pomogne i sačuva svakog zla!
mislim da neće ti puno koristiti ako ti navedem šta sam studirao, ali eto ako će ti biti lakše, studirao sam sigurnost i pomoć pri radu.
meni ne treba fakultet da bi ja zarađivao i opstao. meni ne treba fakultet da bih ja nekome pomogao i da bi bio od koristi islamu i muslimanima!
nego to su izgovori onih koje je šejtan zbunio i koji žele da opravdaju svoje slabosti.
da se oni bogdom školuju vanredno… nego je to samo puka teorija, a u praksi nešto drugo skroz!
muslimanskoj zajednici jesu potrbni doktori, ali ne i inžinjeri, matematičari, hemičari, agronomi, veterinari… halooo ummet gori a vi se školujete da kao kafiri uriktate sebi dunya. da ima i veterinara i hemije itd…
umjesto da pozivate na džihad i sablju vi pozivate na ugodnost dunya!
ono što je najpotrenbije u ovom vremenu jeste da ima MUDZAHIDA, ali to vama ne paše euzu billah. lakše je biti veterinar, agronom ili neki dunyalučar druge vrste… la hawle we la quwete illa billah
zaista je rasprava suvišna ovdje